15 Πρωτότυπες Πασχαλινές Κατασκευές

15 Πρωτότυπες Πασχαλινές Κατασκευές: Ιδέες για DIY

Το Πάσχα είναι μια ακόμη περίοδος του χρόνου που μπορούμε να επιστρατεύσουμε το DIY πνεύμα μας και την γιορτινή διάθεση μας για να φτιάξουμε εξαιρετικές εποχιακές διακοσμήσεις. Σε ένα χρωματιστό και χαρούμενο πασχαλινό μοτίβο οι ιδέες για κατασκευές το Πάσχα είναι πολλές. Εμείς, όμως, σου έχουμε τις πιο πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές για να στολίσεις τον προσωπικό σου χώρο γιορτινά.

Πρωτότυπα πασχαλινά δεντράκια

Τα δεντράκια μπορεί να μας θυμίζουν τα Χριστούγεννα αλλά ανήκουν πια στις πιο πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές. Μια ιδέα είναι το πασχαλινό δεντράκι με αυγό και glitter. Χρησιμοποίησε κασπώ, διακοσμητικά αυγά φελιζόλ, glitter, καλαμάκια μπαμπού και μερικά διακοσμητικά λουλουδάκια για να το φτιάξεις. Από την άλλη αν θέλεις κάτι λιγάκι πιο περίτεχνο μπορείς να φτιάξεις ένα πασχαλινό δέντρο με πασχαλινά αυγά. Στερέωσε στο κασπώ σου ένα κώνο από χαρτόνι ή φελιζόλ. Κόλλησε πάνω διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, μος, λουλούδια και πεταλούδες. Φτιάξε το σε όποιο μέγεθος προτιμάς. Ταιριάζει τέλεια και στο δάπεδο και σαν πασχαλινός στολισμός τραπεζιού.

Πρωτότυπα πασχαλινά δεντράκια

Πασχαλινή – ανοιξιάτικη κουφετομηχανή

Μια άλλη πρόταση μας που ανήκει αδιαμφισβήτητα στις πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές είναι η ανοιξιάτικη – πασχαλινή κουφετομηχανή. Χρησιμοποίησε κασπό, γυάλες σφαίρα και στόλισε τις εσωτερικά με πασχαλινά –  ανοιξιάτικα διακοσμητικά και εξωτερικά με κορδέλες και κορδόνια στις αποχρώσεις που θες. Το αποτέλεσμα θα είναι πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Ανήκει στις πιο πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινή ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Πασχαλινή – ανοιξιάτικη κουφετομηχανή - Πρωτότυπες Πασχαλινές Κατασκευές

Πασχαλινή κορνίζα

Μια από τις εύκολες πασχαλινές κατασκευές είναι η πασχαλινή κορνίζα. Αποτελεί υπέροχη πρόταση και για πασχαλινή κατασκευή για παιδιά. Σε αυτές τις πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές δεν χρειάζεσαι ούτε πολλά υλικά ούτε πολύ χρόνο για ένα έξοχο αποτέλεσμα. Διάλεξε την κορνίζα που θέλεις για την κατασκευή σου και βγάλε το τζαμάκι της. Έπειτα, σχεδίασε στην βάση της κορνίζας ένα αυγό. Αφού τελειώσεις κόψε χάρτινα καλαμάκια σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Κόλλησε τα διαδοχικά εντός του περιγράμματος σου. Πρόκειται για παιχνιδιάρικες εποχιακές κατασκευές που θα δώσουν μια χαρούμενη νότα στην εορταστική διακόσμηση του χώρου σου.

Πασχαλινή κορνίζα - Πρωτότυπες Πασχαλινές Κατασκευές

Πρωτότυπο πασχαλινό κηροπήγιο

Μια ιδέα για πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους είναι το DIY κηροπήγιο από πασχαλινά αυγά. Αναρωτιέσαι πως θα το φτιάξεις; Χρησιμοποίησε χαμηλά κηροπήγια που θα αποτελέσουν την βάση σου. Έπειτα, διαδοχικά, κόλλησε πάνω τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σου σχηματίζοντας ένα κηροπήγιο. Στην κορυφή αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις μια χειροποίητη φωλίτσα από raffia και να διακοσμήσεις με πουλάκια ή μπορείς να τοποθετήσεις πάνω κεριά. Είναι τέλεια ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση τζακιού.

Πρωτότυπο πασχαλινό κηροπήγιο - Πρωτότυπες Πασχαλινές Κατασκευές

Πασχαλινό φωτιστικό

Μια ιδέα για πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές για πασχαλινό bazaar και όχι μόνο είναι το DIY φωτιστικό. Επίλεξε και εδώ ένα κηροπήγιο ανάλογα με το γούστο σου και ντύσε ένα κομμάτι χαρτόνι με ανοιξιάτικα υφάσματα και χρωματιστές κορδέλες. Αφού τελειώσεις κόλλησε το έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα καπέλο για λαμπατέρ. Στερέωσε το στο κηροπήγιο και βάλε μέσα ένα μικρό led. Είναι ένα μικρό και εύκολο πασχαλινό διακοσμητικό που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα.

Πασχαλινό φωτιστικό - Πρωτότυπες Πασχαλινές Κατασκευές

DIY πρωτότυπη πασχαλινή κούπα

Μια από τις πιο πρωτότυπες και συνάμα φοβερές DIY πασχαλινές κατασκευές είναι η κούπα με πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Τα υλικά που θα χρειαστείς για αυτή τη πασχαλινή χειροτεχνία είναι: ένα σετ φλιτζανιού, ένα κουτάλι και μπόλικα πασχαλινά διακοσμητικά. Κόλλησε την βάση του κουταλιού στο πιατάκι και την λεπτή πλευρά του στο φλιτζάνι. Αφού σιγουρευτείς ότι έχουν κολλήσει καλά ξεκίνα να διακοσμείς για να καλύψεις το κουτάλι. Μπορεί να χρειάζεται αρκετό χρόνο για να την φτιάξεις αλλά η τελική μορφή της θα σε ανταμείψει!

DIY πρωτότυπη πασχαλινή κούπα - Πρωτότυπες Πασχαλινές Κατασκευές

Επιτραπέζιο πασχαλινό αυγό με λουλούδια

Αν μη τη άλλο τα πασχαλινά αυγά είναι ίσως το νούμερο 1 πασχαλινό είδος. Για αυτό σου έχουμε μια πρωτότυπη πασχαλινή ιδέα διακόσμησης για ένα centerpiece του Πάσχα. Θα χρειαστείς μόνο ένα μεγάλο διακοσμητικό αυγό και λουλούδια. Μόλις κόψεις το αυγό από φελιζόλ στη μέση, στερέωσε το πάνω σε μια διακοσμητική φωλιά ή, αν δεν έχεις, ένα μπωλ. Έπειτα στερέωσε διάφορα ανοιξιάτικα λουλούδια ενδιάμεσα στο αυγό και η κατασκευή σου θα είναι έτοιμη.

Επιτραπέζιο πασχαλινό αυγό με λουλούδια

Κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά από δίσκους

Για να μην αφήσεις τους τοίχους του σπιτιού έξω από την πασχαλινή ατμόσφαιρα θα σου προτείναμε να φτιάξεις πρωτότυπα κρεμαστά διακοσμητικά με δίσκους. Επίλεξε δίσκους ή πιατέλες ανάλογα με το ύφος και το στυλ του σπιτιού σου. Μετέτρεψε τους σε χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια ή κάδρα κολλώντας πάνω ανοιξιάτικα ή πασχαλινά διακοσμητικά, λουλούδια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μόλις τελειώσεις τον στολισμό κόλλησε ένα σχοινί από πίσω ή ακόμη καλύτερα στερέωσε ένα γαντζάκι για να μπορείς να κρεμάσεις την δημιουργία σου.

Κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά από δίσκους

Κρεμαστό πασχαλινό διακοσμητικό από φέτα κορμού

Στην ίδια λογική με την προηγούμενη κατασκευή είναι και η φέτα κορμού. Διακόσμησε την όπως έχεις φανταστεί και έπειτα κρέμασε την από ένα χοντρό κορδόνι ή γαντζάκι. Ταιριάζει τέλεια σε μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση.

Κρεμαστό πασχαλινό διακοσμητικό από φέτα κορμού

Πασχαλινό αυγό με μπόες

Για τους λάτρεις της glam αισθητικής έχουμε μια εξίσου πρωτότυπη πασχαλινή κατασκευή. Διάλεξε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ ή χάρτινο και ξεκίνα να κολλάς πάνω του μπόες στις αποχρώσεις που θέλεις. Αφού καλύψεις όλη την επιφάνεια πρόσθεσε πέρλες για ένα πιο chic αποτέλεσμα. Προαιρετικά μπορείς να το τοποθετήσεις σε κουτιά σύνθεσης στις ανάλογες αποχρώσεις και θέμα ή σε κάποια βάση τούρτας.

Πασχαλινό αυγό με μπόες

Πασχαλινός καμβάς με λινάτσα και μος

Μια ακόμη ρουστίκ ιδέα για το Πάσχα είναι τα diy πασχαλινά λαγουδάκια σε καμβά με λινάτσα και μος. Αφού ντύσεις το καμβά με κομμένο ύφασμα λινάτσας, σχεδίασε πάνω το σχέδιο ενός λαγού. Έπειτα κόλλησε εντός του σχεδίου βρύο τύπου μος.

Πασχαλινός καμβάς με λινάτσα και μος

Πασχαλινά – ανοιξιάτικα Gnome

Οι νάνοι «Gnome»  είναι πέρα από τα Χριστούγεννα και το Πάσχα μια φρέσκια ιδέα διακόσμησης. Για να τα φτιάξεις χρειάζεσαι υφάσματα, μπόλικο ρύζι, τούλι, πομ – πομ και ύφασμα για το μούσι. Κόλλησε τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μικρό νανάκι και έπειτα στόλισε τα ανοιξιάτικα.

Πασχαλινά – ανοιξιάτικα Gnome

Κρεμαστοί πασχαλινοί λαγοί από τελάρα

Εναλλακτικά πασχαλινά στεφανάκια που θα κλέψουν την παράσταση είναι αυτά με τα τελάρα κεντήματος. Μπορείς να περάσεις πασχαλινά υφάσματα στο τελάρο σου. Έπειτα να φτιάξεις μια ουρίτσα από πομ – πομ ή φελιζόλ και ύφασμα. Τα αυτάκια και τα πόδια του λαγού θα είναι από τσόχα. Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις ένα μεγάλο λαγό από δυο τελάρα σε διαφορετικά μεγέθη. Αφού περάσεις τα υφάσματα που θέλεις, κόλλησε τα τελάρα μεταξύ τους. Θα έχει σχηματιστεί έτσι το σώμα ενός λαγού. Στη συνέχεια διακόσμησε, όπως έχεις φανταστεί.

Κρεμαστοί πασχαλινοί λαγοί από τελάρα

Πασχαλινά κεράκια

Τα πασχαλινά κεράκια εκ πρώτης όψεως μπορεί να σου φαίνονται κοινότυπα αλλά σου έχουμε μια ιδέα που θα κάνει την διαφορά. Αφού βάψεις τα πασχαλινά αυγά σου μην πετάξεις τις αυγοθήκες που θα σου έχουν μείνει γιατί θα τις χρειαστείς σαν βάσεις / κηροπήγια. Διάλεξε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά και σπάσε τα στην μέση. Έπειτα λιώσε κεριά και γέμισε τα χρησιμοποιώντας και ένα φιτίλι. Μια έξτρα συμβουλή είναι να προσθέσεις και αρωματικά έλαια για μια μυρωδάτη καύση των κεριών. Για τις αυγουλοθήκες χρησιμοποίησε ανοιξιάτικα υφάσματα, μικρά πασχαλινά είδη και διακοσμητικά, κορδέλες και κορδόνια.

Πασχαλινά κεράκια

Πασχαλινό καλάθι από σοκολάτες

Μικροί και μεγάλοι λατρεύουμε τις πασχαλινές λιχουδιές για αυτό σου αφήσαμε για το τέλος μια πολύ γλυκιά και πρωτότυπη κατασκευή. Φτιάξε σοκολατένια DIY πασχαλινά καλάθια. Κόλλησε μεταξύ τους τις συσκευασίες από τις σοκολάτες έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα χειροποίητο καλάθι. Μόλις τελειώσεις, γέμισε το με πασχαλινά διακοσμητικά, επιπλέον σοκολατάκια, καραμέλες και ό,τι άλλη λιχουδιά θέλεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες χρησιμοποίησε κορδέλες, κορδόνια και μικρά διακοσμητικά. Είναι ιδανική επιλογή και σαν πασχαλινό δώρο της τελευταίας στιγμής.

Πασχαλινό καλάθι από σοκολάτες

Μια πρωτότυπη πασχαλινή διακόσμηση αποτελείται κυρίως από την δική σου φαντασία και τις προσωπικές σου πινελιές. Πάρε έμπνευση και παράλληλα άφησε την δημιουργικότητα και το γιορτινό σου πνεύμα να σε οδηγήσουν. Να είσαι σίγουρη ότι οι κατασκευές σου θα είναι ανεπανάληπτες!

 

[print_link]