Πασχαλινές Κατασκευές για Μεγάλους

10 Πασχαλινές Κατασκευές για Μεγάλους

Το Πάσχα δεν είναι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Ποιος είπε ότι μια πασχαλινή κατασκευή απευθύνεται εξολοκλήρου στα παιδιά; Είμαστε και εμείς που ως άλλα αιώνια παιδιά θέλουμε να δημιουργούμε τις δικές μας DIY πασχαλινές κατασκευές κάθε χρόνο. Αν είσαι και εσύ ένας από εμάς τότε μας νιώθεις. Εδώ θα βρεις μερικές ιδέες για πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους που μπορείς να τις προσφέρεις σαν δώρα ή να φτιάξεις μια ανεπανάληπτη πασχαλινή διακόσμηση με τα χεράκια σου.

Πασχαλινή κατασκευή για μεγάλους με φλυτζάνι

Αδιαμφισβήτητα ανήκει στις πιο πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές και όχι άδικα θα προσθέσουμε εμείς. Δεν είναι άλλο από το πασχαλινό φλυτζάνι. Για την κατασκευή του χρειάζεσαι κάμποσο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα είναι ανεκτίμητο. Για να ξεκινήσεις θα χρειαστείς ένα σετ φλιτζανιού, ένα κουτάλι και μπόλικα πασχαλινά διακοσμητικά. Για να το φτιάξεις κόλλησε την βάση του κουταλιού στο πιατάκι και την λεπτή πλευρά του στο φλιτζάνι. Αφού σιγουρευτείς ότι έχουν κολλήσει καλά ξεκίνα να διακοσμείς για να καλύψεις το κουτάλι. Θα είναι σαν ένα αιωρούμενο φλυτζάνι που θα ζηλέψει μέχρι και ο Τρελοκαπελάς από την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων!

Πασχαλινή κατασκευή για μεγάλους με φλυτζάνι - Πασχαλινές Κατασκευές για Μεγάλους

Πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες

Μια άλλη ιδέα για πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους είναι το πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες. Σε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ κόλλα μπόες στις αποχρώσεις που θέλεις. Αφού καλύψεις όλη την επιφάνεια πρόσθεσε πέρλες για ένα πιο chic αποτέλεσμα. Διακόσμησε το σε κουτιά σύνθεσης στις ανάλογες αποχρώσεις και θέμα ή σε κάποια βάση τούρτας. Είναι μια chic κατασκευή για έναν εντυπωσιακό πασχαλινό στολισμό.

Πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες - Πασχαλινές Κατασκευές για Μεγάλους

Πασχαλινό αυγό με λουλούδια

Παραμένοντας στα πασχαλινά αυγά μια άλλη πρόταση σε πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους είναι το πασχαλινό centerpiece με αυγό και λουλούδια. Επίλεξε ένα μεγάλο διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ και κόψε το στην μέση. Μόλις τελειώσεις, στερέωσε το πάνω σε μια διακοσμητική φωλιά. Έπειτα κόλλησε διάφορα ανοιξιάτικα λουλούδια ενδιάμεσα στο αυγό και η κατασκευή σου θα είναι έτοιμη. Αποτελεί μια μοναδική κατασκευή για την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού.

Πασχαλινό αυγό με λουλούδια - Πασχαλινές Κατασκευές για Μεγάλους

Πασχαλινά κεράκια για μεγάλους

Μια από τις εύκολες πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους είναι τα πασχαλινά κεράκια. Διάλεξε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά και σπάσε τα στην μέση. Έπειτα λιώσε κεριά και γέμισε τα χρησιμοποιώντας και ένα φιτίλι. Μια πρωτότυπη και συνάμα οικολογική ιδέα είναι να μαζέψεις μερικές χάρτινες αυγοθήκες και να τις χρησιμοποιήσεις ως βάσεις / κηροπήγια. Διακόσμησε τις με ανοιξιάτικα διακοσμητικά και λουλούδια για περισσότερη λεπτομέρεια. Αν θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα την δημιουργία σου θα σου προτείναμε να προσθέσεις και αρωματικά έλαια στα κεριά σου. Ο χώρος σου θα μυρίζει υπέροχα με αυτήν την τέλεια ιδέα για οικονομική πασχαλινή διακόσμηση.

Πασχαλινά κεράκια για μεγάλους

Πασχαλινός λαγός σε κασπώ

Για να φτιάξεις το πασχαλινό λαγουδάκι επίλεξε χρωματιστά κασπώ. Ύστερα κόλλησε διαγώνια φελιζόλ σε σχήμα μπάλας ή αυγού που θα έχεις ντύσει με υφάσματα. Φτιάξε τα ποδαράκια του λαγού από τσόχα. Για να δώσεις την αίσθηση της γλάστρας πρόσθεσε διακοσμητικά λουλούδια στο κασπώ. Έτσι το άτακτο λαγουδάκι θα φαίνεται ότι κόλλησε σε μια γλάστρα του κήπου. Αποτελεί μια υπέροχη ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση εξωτερικού χώρου.

Πασχαλινός λαγός σε κασπώ - Πασχαλινές Κατασκευές για Μεγάλους

Ανοιξιάτικα gnome

Τα νανάκια ή αλλιώς Gnome έκαναν αισθητή την παρουσία τους ήδη από τις πασχαλινές κατασκευές 2019. Ανήκουν στις πασχαλινές ιδέες διακόσμησης που κλέβουν τις εντυπώσεις με τις ανοιξιάτικες φορεσιές τους και την πρωτότυπη εμφάνιση τους. Πως θα φτιάξεις τους δικούς σου χειροποίητους νάνους; Θα χρειαστείς υφάσματα, μπόλικο ρύζι, τούλι, πομ – πομ και ειδικό ύφασμα για το μούσι. Κόλλησε ή ράψε τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μικρό νανάκι και έπειτα στόλισε τα ανοιξιάτικα. Αποτελεί μια ευφάνταστη ιδέα για πασχαλινή ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Ανοιξιάτικα gnome - Πασχαλινές Κατασκευές για Μεγάλους

Πασχαλινό στεφάνι από μπόες

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό που να συνδυάζει και την παιδικότητα που κρύβεις μέσα σου για να φτιάξεις μια πασχαλινή διακόσμηση πόρτας, το πασχαλινό στεφάνι από μπόες είναι ό,τι πρέπει για σένα. Φτιάξε ένα πουπουλένιο κεφάλι λαγού, τυλίγοντας λευκή μπόα γύρω από ένα στεφάνι από φελιζόλ. Έπειτα φτιάξε τα αυτάκια του από ροζ τσόχα και κόλλησε επιπλέον λευκή μπόα. Στερέωσε τα πάνω στο στεφάνι και είναι έτοιμο!

Πασχαλινά λαμπάκια με αυγά

Για να φτιάξεις μια DIY πασχαλινή γιρλάντα επίλεξε πλαστικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά. Τρύπησε τα ελαφριά από πάνω με μια λεπτή πένσα. Πέρασε λαμπάκια μπαταρίας από πάνω και είσαι έτοιμη. Προσοχή με το άνοιγμα των τρυπών γιατί αποτελεί λεπτοδουλειά. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, θα είναι εξαιρετικό αφού μπορείς να τα στολίσεις κατά μήκος του παραθύρου, στο κρεβάτι, σε μια γυάλα ή σε κάποιο φανάρι.

Πασχαλινά λαμπάκια με αυγά

Πασχαλινό δέντρο

Αυτή τη κατασκευή θα μπορούσαμε να την βάλουμε και στις παιδικές κατασκευές πασχαλινές. Το πασχαλινό δέντρο θυμίζει κάτι από Χριστούγεννα με την απαράμιλλη ομορφιά του Πάσχα και της Άνοιξης. Μέσα σε ένα κασπώ ή μια μικρή γλάστρα στερέωσε ένα κώνο από χαρτόνι ή φελιζόλ. Κόλλησε πάνω διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, μος, λουλούδια και πεταλούδες. Αν θέλεις κάτι πιο απλό στερέωσε σε ένα dry moss ένα καλαμάκι με ένα αυγό από φελιζόλ. Διακόσμησε το από άκρη σε άκρη με ό,τι έχεις φανταστεί.

Πασχαλινό δέντρο

Γυάλινα με πασχαλινά διακοσμητικά

Τέλος, μια εύκολη και αρκετά οικονομική ιδέα για πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους είναι με γυάλινα είδη και πασχαλινά διακοσμητικά. Διάλεξε γυάλινες καμπάνες ή γυάλες με τρύπα και φτιάξε εσωτερικά ένα μοναδικό πασχαλινό σκηνικό. Εναλλακτικά, φτιάξε μια ανοιξιάτικη κουφετομηχανή με κεραμικό κασπώ και γυάλες σφαίρα. Μια φρέσκια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις γυάλινα κουτιά που θα γεμίσεις με λουλούδια στις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν. Οι ιδέες είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις.

Γυάλινα με πασχαλινά διακοσμητικά

Φέτος το Πάσχα βγάλε το παιδί από μέσα σου και ξεκίνα να δημιουργείς. Φτιάξε τις δικές σου πασχαλινές χειροτεχνίες και βάλε την προσωπική σου πινελιά στην εποχιακή διακόσμηση του χώρου σου ή στα diy πασχαλινά δώρα των αγαπημένων σου. Να είσαι σίγουρη ότι θα το απολαύσεις.

[print_link]