Χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές για το Σχολείο 10 Ιδέες

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές για Σχολείο: 10 Ιδέες για Δασκάλους

Είσαι δασκάλα ή δάσκαλος και ψάχνεις μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές για σχολείο; Είσαι στο σωστό μέρος. Πριν κλείσουν τα σχολεία για διακοπές Χριστουγέννων δώσε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να μπουν για τα καλά στο γιορτινό πνεύμα με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και κατασκευές.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο – μινιατούρα από κουκουνάρι

Μια πολύ όμορφη ιδέα από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το σχολείο είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο από κουκουνάρια. Βάψε τα κουκουνάρια πράσινα και πρόσθεσε χρυσόσκονες για περισσότερη λάμψη. Έπειτα διακόσμησε τα με κουμπιά, χρωματιστά χαρτόνια αφής, μικρές χάντρες και άλλα μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Έτσι όλα τα παιδάκια θα φτιάξουν στολισμένα χριστουγεννιάτικα δεντράκια με το δικό τους στυλ και φαντασία.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο - μινιατούρα από κουκουνάρι

Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια

Μια ακόμη πρόταση που ανήκει χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το σχολείο είναι τα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου. Μπορείς είτε να πάρεις ανοιγόμενες πλαστικές μπάλες τις οποίες θα γεμίσουν τα παιδιά με ότι θέλουν όπως πομ – πομ, χρυσόσκονες, κλαδάκια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Από την άλλη μπορείς να φτιάξεις και στολίδια χριστουγεννιάτικα από ξυλάκια κανέλας ή ξυλάκια χειροτεχνίας. Μια οικονομική εναλλακτική είναι επίσης τα χριστουγεννιάτικα στολίδια από χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης. Το κάθε παιδί θα έχει βάλει την προσωπική του πινελιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης!

Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια

Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Μια εύκολη χριστουγεννιάτικη κατασκευή για τα μικρότερα παιδιά του σχολείου είναι οι DIY χριστουγεννιάτικες κάρτες. Δώσε στα παιδιά χρώματα, χρυσόσκονες, χριστουγεννιάτικες κορδέλες και είδη χειροτεχνίας και άφησε τα να δημιουργήσουν πάνω στο χαρτί! Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει.

https://www.youtube.com/watch?v=IETOwC6DZkA

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Κρέμασε με τη βοήθεια των παιδιών σε μια γωνίτσα της τάξης φακέλους, χριστουγεννιάτικες μπότες ή κουτάκια τα οποία πρωτίστως θα έχουν διακοσμήσει τα ίδια και θα έχουν σημειώσει έναν αριθμό πάνω. Έπειτα βάλε στο καθένα από ένα χαρτάκι από δραστηριότητες ή μικρές εκπλήξεις και το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για παιδιά είναι έτοιμο! Έτσι θα ανυπομονούν κάθε μέρα να δουν τι κρύβει το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο!

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για Σχολείo

Χριστουγεννιάτικος σελιδοδείκτης

Επίσης μπορείς να φτιάξεις στην τάξη πολύ εύκολα χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες. Πάρε ξυλάκια χειροτεχνίας ή γλωσσοπίεστρα από τα φαρμακεία. Διακόσμησε το πάνω μέρους τους κορδέλες, κουδουνάκια, πον πον, διακοσμητικά κ.α. Είναι μια όμορφη ιδέα για δώρο, αν το σχολείο σας πραγματοποιεί και χριστουγεννιάτικα bazaar.

Χριστουγεννιάτικος σελιδοδείκτης

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα κεριά

Τα χειροποίητα DIY χριστουγεννιάτικα κεριά είναι εξίσου όμορφη χριστουγεννιάτικη κατασκευή για το σχολείο. Δώσε στα παιδιά, κεριά σκέτα, χρυσόσκονες, κορδέλες, χριστουγεννιάτικα κουδούνια κ.α. και ώθησε τα να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη.

Χιονάνθρωπος από ρεσώ μπαταρίας

Μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή που θα λατρέψουν τα παιδιά είναι ο χιονάνθρωπος με ρεσώ μπαταρίας. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ρεσώ μπαταρίας, τσόχα, κορδέλες, κόλλα και μαρκαδόρο.

Χιονάνθρωπος από ρεσώ μπαταρίας Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για Σχολείo

Ταρανδάκια με γλειφιτζούρια

Τα ταρανδάκια από γλειφιτζούρια είναι μια πολύ εύκολη και οικονομική χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Είναι επίσης ιδανική για παιδιά μικρότερης ηλικίας, όπως στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και στο νηπιαγωγείο. Θα χρειαστείς γλειφιτζούρια μπαστουνάκια, ματάκια χειροτεχνίας, κορδόνια, κουδουνάκια και κόλλα.

Ταρανδάκια με γλειφιτζούρια Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για Σχολείo

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη

Μετάτρεψε την τάξη σε χριστουγεννιάτικο εργαστήριο και φτιάξε με τα παιδιά μικρά κρεμαστά στολίδια ή και μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ζύμη σόδας. Δείξε στην τάξη διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια και μετά άφησε τα παιδιά να χρωματίσουν και να διακοσμήσουν τις κατασκευές τους. Ενδείκνυται, μάλιστα και σαν κατασκευή για χριστουγεννιάτικο bazaar σχολείου.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Τέλος, θα σου προτείναμε τη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα. Φτιάξε με τα παιδιά της τάξης χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από χειροποίητα στολίδια, χαρτόνια ή ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς . Η τάξη θα μπει για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

Πάρε έμπνευση και επιστράτευσε τη φαντασία σου ώστε οι μαθητές σου να απολαύσουν την κάθε στιγμή μέσα στην τάξη μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Και που ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψεις και εσύ το παιδί μέσα σου!

[print_link]