Γάμος με λίγους καλεσμένους

Γάμος με Λίγους Καλεσμένους: Ιδέες για να τον Οργανώσεις

Σε μια χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, όπου γάμος σημαίνει και γλέντι 200 ατόμων, οι μικροί γάμοι μοιάζουν σαν ψευδαίσθηση. Ωστόσο, ήρθε ο κορονοϊός να αλλάξει τα δεδομένα και στους γάμους. Η ανάγκη για ασφάλεια έκανε τον κλειστό γάμο δεδομένο. Όμως ο γάμος σε κλειστό κύκλο ή αλλιώς micro wedding έχει αυτό το κάτι που από αναγκαιότητα θα τον μετατρέψει σε τάση. Ο γάμος με λίγους καλεσμένους ήρθε για να μείνει και οι λόγοι είναι προφανείς. Αν πρόκειται να ντυθείς νυφούλα τότε εδώ θα βρεις μερικούς λόγους που αξίζει να οργανώσεις έναν DIY γάμο με λίγα άτομα.

Τοποθεσία γάμου

Είτε είναι γάμος απλός είτε είναι πιο φαντασμαγορικός σίγουρα έχεις ονειρευτεί το ιδανικό μέρος για την τελετή και τη γαμήλια δεξίωση. Μπορεί οι πολλοί καλεσμένοι να περιορίζουν το budget σου αλλά ο γάμος με λίγους καλεσμένους σου δίνει πολλές δυνατότητες. Διάλεξε την αγαπημένη σου εκκλησία στο βουνό, σε κάποιο ελληνικό νησί ή σε ένα γραφικό μέρος της χώρας. Αν πάλι ο πολιτικός γάμος είναι στα σχέδια σου, τότε υπάρχουν μοναδικοί εναλλακτικοί χώροι για πολιτικό γάμο καθώς και φοβερά δημαρχεία που θα δώσουν μια φαντασμαγορική νότα στη τελετή.

Τοποθεσία γάμου

Διακόσμηση και στυλ γάμου

Πώς να κάνεις έναν micro wedding; Ένας γάμος με λίγους καλεσμένους κάνει εφικτή και μια εντυπωσιακή διακόσμηση γάμου ανάλογα με το δικό σου στυλ. Είτε συνεργαστείς με αρμόδιους επαγγελματίες είτε φτιάξεις έναν DIY στολισμό γάμου δώσε έμφαση στις λεπτομέρειες. Μπορείς να επιλέξεις πλούσιους ανθοστολισμούς με σπάνια λουλούδια τα οποία θα πλαισιώσεις με εντυπωσιακά σταντ γάμου και εκλεκτά διακοσμητικά. Φτιάξε ένα μοναδικό στολισμό γάμου που θα αξίζει να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες δίνοντας μια ινσταγκραμική προοπτική.

Διακόσμηση και στυλ γάμου

Νυφικό, κουστούμι και ανθοδέσμη

Αφού ο προϋπολογισμός του γάμου έχει εστιαστεί στην εκλεκτές λεπτομέρειες γιατί να μην επενδύσεις στο νυφικό και το κουστούμι; Είτε είναι κλειστός θρησκευτικός γάμος είτε πολιτικός διάλεξε το νυφικό του αγαπημένου σου σχεδιαστή ή ράψε ένα νυφικό στα δικά σου μέτρα και γούστο. Παρότρυνε και τον μέλλοντα σύζυγο σου να διαλέξει το κουστούμι που έχει φανταστεί για την ημέρα που θα γίνεις γυναίκα του. Τέλος, επίλεξε και την ανάλογη πρωτότυπη ανθοδέσμη με τα αγαπημένα σου λουλούδια χωρίς να χρειαστεί να υπολογίσεις σημαντικά το κόστος. Είναι η μέρα σου και αξίζει να απολαύσεις ό,τι έχεις ονειρευτεί.

Νυφικό, κουστούμι και ανθοδέσμη

Γάμος με λίγα άτομα και μπομπονιέρες

Σε έναν γάμο με λίγους καλεσμένους μπορείς να βάλεις πιο βαθιά το χέρι στις τσέπες και για τις χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου. Επένδυσε στα πιο εκλεκτά υλικά για μπομπονιέρες γάμου και δώσε τους έναν αναμνηστικό χαρακτήρα. Ανάλογα με το θέμα γάμου σου προσάρμοσε και τις DIY μπομπονιέρες σου. Μερικές πρωτότυπες ιδέες είναι να χρησιμοποιήσεις γυάλινους σωλήνες γάμου, διακοσμητικά, γυάλινες καμπάνες, κουτάκια ακόμη και γεωμετρικά φανάρια. Αν ψάχνεις ιδέες για απλό γάμο τότε δεν χρειάζεται να φορτώσεις τα δωράκια για καλεσμένους με πολλά στολίδια διατηρώντας ένα μινιμαλιστικό στυλ.

Γάμος με λίγα άτομα και μπομπονιέρες

Φωτογράφιση και βίντεο γάμου

Η μέρα του γάμου σου αξίζει να μείνει ανεξίτηλη τόσο σε εσένα όσο και στους καλεσμένους σου. Έτσι, μια νέα τάση για τους γάμους 2021 είναι να επενδύσεις σε καλή φωτογραφία και βιντεοσκόπηση του γάμου σου. Ένας κλειστός γάμος ενδείκνυται για φωτογράφιση & μοναδικό βίντεο γάμου, γιατί δεν χρειάζεται να τα βγάλεις πέρα με μια λαοθάλασσα από καλεσμένους. Τόσο εσύ όσο και ο σύντροφος σου είστε πιο ήρεμοι και με λιγότερο άγχος αφού δίπλα σας θα έχετε μόνο ανθρώπους που γνωρίζετε αρκετά καλά. Το βίντεο σας μπορείς να το μοιραστείς με όσους δεν μπορέσαν να παρευρεθούν στον γάμο σου. Ακόμα μπορείς να κάνεις live μετάδοση του γάμου σου μειώνοντας τις αποστάσεις. Το τελευταίο είναι ιδανικό αν ο πολιτικός ή θρησκευτικός γάμος χωρίς καλεσμένους ή ελάχιστους είναι η βασική σου επιλογή.

Φωτογράφιση και βίντεο γάμου

Destination γάμος

Ψάχνεις πρωτότυπα μέρη για γάμο; Ένα μικρό γάμο μπορείς να τον μετατρέψεις σε έναν ανεπανάληπτο destination wedding. Πιο αναλυτικά, μπορείς να επιλέξεις ένα εξωτικό μέρος ή μια πόλη του εξωτερικού που ήθελες να πας από μικρή και να οργανώσεις εκεί τον γάμο σου. Διάλεξε ένα τριήμερο ή όσες μέρες εσύ θες και αντέχει η τσέπη σου και ζήσε το με τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς. Γνωρίστε όλοι μαζί τις ομορφιές του τόπου και ζήστε μαζί μια διαφορετική εμπειρία του γάμου. Έτσι μπορείς να συνδυάσεις και το ταξίδι του μέλιτος με εναλλακτικές συνθήκες και κανόνες. Να είσαι σίγουρη πως όλοι θα το απολαύσουν.

Destination γάμος

Μενού και κοκτέιλ για μικρό γάμο

Ο κλειστός γάμος και πόσα άτομα θα καλέσεις μπορούν εξίσου να διαμορφώσουν και το μενού για το τραπέζι του γάμου. Για το χώρο της δεξίωσης μπορείς να κλείσεις μερικά τραπέζια σε κάποιο εστιατόριο με Michelin. Εναλλακτικά ,συνεργάσου με κάποιον σεφ και έμπειρο bartender για να επιμεληθούν το μενού σου. Στήσε ένα τεράστιο candybar με μοναδικές λιχουδιές, κουφέτα, ντόνατς, δίπλες, gourmet πιάτα ενώ πρόσθεσε μια ποικιλία σε κρασιά, ποτά ακόμη και σαμπάνια. Μια άλλη ιδέα είναι να επιλέξεις προσωποποιημένα κοκτέιλ με το αγαπημένο ποτό του κάθε καλεσμένου δίνοντας έτσι περισσότερη σημασία στον καθένα ξεχωριστά. Να είσαι σίγουρη ό,τι θα ενθουσιαστούν.

Μενού και κοκτέιλ για μικρό γάμο

Δραστηριότητες σε έναν κλειστό γάμο

Τέλος, ανάλογα με την ημερομηνία του γάμου σου μπορείς να προσθέσεις στο πρόγραμμα και μερικές δραστηριότητες για τους καλεσμένους σου. Μερικές ιδέες είναι γευσιγνωσία κρασιών, ρομαντικές βαρκάδες, παιχνίδια, σκι, περιηγήσεις ακόμα και τουρτοπόλεμο. Γέμισε τον γάμο σου με ουσιαστικές στιγμές διασκέδασης δίνοντας του αυθεντικότητα και ζεστασιά.

Δραστηριότητες σε έναν κλειστό γάμο

Οι γάμοι 2020 και τα νέα γύρω από αυτούς μπορεί να έμοιαζαν σαν ένα τσουνάμι που έφερε τα πάνω κάτω αλλά τα πράγματα σιγά σιγά αλλάζουν. Μπορεί να έχουν καθιερωθεί νέα δεδομένα αλλά η ανιδιοτελής αγάπη που έχεις για το άλλο σου μισό θα κατακλύσει την ημέρα του γάμου σου με μοναδικά συναισθήματα και εμπειρίες. Κάνε αυτές τις στιγμές πιο «ζεστές» έχοντας δίπλα σου τα πρόσωπα που σας αγαπούν ουσιαστικά.

[print_link]