Πώς να Κάνω ένα Micro Wedding; Γάμος με λίγα Άτομα

Πώς να Κάνω ένα Micro Wedding; Γάμος με λίγα Άτομα

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει αλλάξει καθοριστικά τα δεδομένα στους γάμους και τις βαπτίσεις οι micro weddings είναι μια νέα πραγματικότητα. Προβλέπεται, μάλιστα, να γίνει ένα από τα πιο hot trends γάμου 2021 με ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να καταφεύγουν σε ένα extra small γάμο. Μπορεί εσύ και ο αγαπημένος σου να είχατε κανονίσει έναν DIY γάμο 200 ατόμων με τρικούβερτο γλέντι στην συνέχεια, αλλά ο covid-19 είχε άλλα σχέδια για σας. Επομένως, θα πρέπει να καλωσορίσεις έναν κλειστό γάμο με λίγους και καλούς. Όμως, πώς να κάνω ένα micro wedding; Είμαστε εδώ για σένα! Θα σε βοηθήσουμε βήμα – βήμα να οργανώσεις ένα εκλεκτό γάμο με μικρή λίστα καλεσμένων.

Τι είναι ο micro wedding;

Πριν δούμε το πώς να κάνω ένα micro wedding ας δούμε τι είναι οι micro weddings. Αυτή η τάση 2020-21 μας ήρθε από το εξωτερικό. Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια προτιμούν ένα micro wedding. Ψαλιδίζουν τη λίστα προσκεκλημένων, παραμένοντας σε ένα στενό κύκλο φίλων και συγγενών. Επομένως, ονόματα τριτεξάδελφων που ποτέ δεν έχεις ακούσει, μπατζανάκηδων και φίλων των γονέων και των πεθερικών θα μείνουν εκτός λίστας. Οι μικροί γάμοι έρχονται να θεμελιώσουν την έννοια του «λίγοι και καλοί». Μίκρυνε λοιπόν τη λίστα καλεσμένων και διάλεξε άτομα που πραγματικά θα θέλουν να βρίσκονται στον γάμο σου και θα χαρούν με την χαρά σου.

Τι είναι ο micro wedding; - Πώς να κάνω ένα micro wedding;

Budget ενός micro wedding

Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό ενός micro wedding είναι η πολυτέλεια και η εκλεκτικότητα. Ένας μικρός γάμος δε σημαίνει και χαμηλό budget. Επομένως, στην ερώτηση “πώς να κάνω ένα micro wedding” δε σημαίνει απαραίτητα πως θα κάνεις λίγα έξοδα. Και αυτό γιατί ένα κλειστός γάμος θυσιάζει την ποσότητα για χάρη της ποιότητας. Δώσε αμέριμνη προσοχή στη λεπτομέρεια και κάνε πολυτελείς προσθήκες που σε έναν μεγάλο γάμο δεν θα είχες τη δυνατότητα. Από τα bachelor parties μέχρι την θεαματική είσοδο σε γάμο μην κάνεις εκπτώσεις και οργάνωσε τα έτσι όπως τα έχεις φανταστεί. Είναι ωστόσο σημαντικό πριν ξεκινήσεις τις όποιες προετοιμασίες να ορίσεις ένα budget με τον σύντροφο σου για να μην βγείτε πολύ εκτός προϋπολογισμού.

Budget ενός micro wedding - Πώς να κάνω ένα micro wedding;

Πολιτικός ή θρησκευτικός micro wedding

Το αμέσως επόμενο θέμα που προκύπτει είναι πολιτικός ή θρησκευτικός γάμος; Αυτό εξαρτάται από σένα και τα σχέδια σου. Μπορείς να οργανώσεις έναν πολιτικό γάμο σε κάποια μεσογειακή αυλή ή σε ένα πανέμορφο δημαρχείο της χώρας. Από την άλλη μπορείς να ανταλλάξεις όρκους αιώνιας αγάπης σε κάποιο νησιωτικό ξωκλήσι ή σε κάποια γραφική εκκλησία στο βουνό.  Αν μάλιστα κάνεις γάμο και βάπτιση μαζί τότε ο θρησκευτικός γάμος είναι η επιλογή σου, μειώνοντας τα περιττά έξοδα.

Πολιτικός ή θρησκευτικός micro wedding - Πώς να κάνω ένα micro wedding;

Τοποθεσία micro wedding

Οι προσεγμένοι γάμοι αποκτούν ακόμη περισσότερο στυλ και φινέτσα ανάλογα με την τοποθεσία που θα πραγματοποιηθούν. Όπως ήδη είπαμε οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείς να κάνεις το γάμο σου σε κάποιο ξωκλήσι των Κυκλάδων ή σε ένα εκκλησάκι πλαισιωμένο με την άγρια ομορφιά της Κρήτης. Από την άλλη, μπορείς να πεις το μεγάλο «Ναι» σε κάποιο ράντζο στα ελληνικά βουνά ή σε κάποια γραφική εκκλησία. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο φαντασμαγορικό μπορείς να επιλέξεις πρωτότυπα μέρη για γάμο όπως πλοίο, γκαλερί, το αστεροσκοπείο ή όπου αλλού έχεις φανταστεί. Φυσικά, εξαιρετική επιλογή είναι τόσο τα όμορφα δημαρχεία την Ελλάδος καθώς και οι προσεγμένες εκκλησίες.

Τοποθεσία micro wedding - Πώς να κάνω ένα micro wedding;

Νυφικό, κουστούμι και ανθοδέσμη

Τώρα που έχεις μειώσει το budget από τον αριθμό των καλεσμένων έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις το νυφικό των ονείρων σου. Διάλεξε τον αγαπημένο σου σχεδιαστή ή φτιάξε ένα νυφικό ραμμένο μόνο για σένα. Παρότρυνε και το σύντροφο σου να κάνει το ίδιο. Ο γάμος σας είναι η ευκαιρία να ζήσετε στιγμές χλιδής και πολυτέλειας. Πέρα από αυτά μπορείς να επενδύσεις ακόμη και σε μια πιο ιδιαίτερη ανθοδέσμη με σπάνια λουλούδια και εκλεκτές λεπτομέρειες.

Νυφικό, κουστούμι και ανθοδέσμη

Μπομπονιέρες micro wedding

Τι σχέδιο μπομπονιέρες να διαλέξω; Όπως και σε όλες τις υπόλοιπες πτυχές του γάμου και στις DIY μπομπονιέρες γάμου επίλεξε εκλεκτά υλικά για μπομπονιέρες. Διάλεξε πεντανόστιμα κουφέτα με διάφορες γεύσης, safe pack κουφέτα ή όχι. Έπειτα στήσε τις χειροποίητες μπομπονιέρες σου ανάλογα με το ύφος του υπόλοιπου γάμου και δίνοντας έναν αναμνηστικό χαρακτήρα. Επίλεξε κουτάκια για μπομπονιέρες, γυάλινες καμπάνες, διακοσμητικά σπιτιού ακόμη και γεωμετρικά φανάρια. Στόλισε τα όπως έχεις φανταστεί και χάρισε τα στους καλεσμένους σου. Έτσι ο εκλεκτός γάμος σου θα γίνει μια ανεξίτηλη ανάμνηση για όλους.

Μπομπονιέρες micro wedding

Μενού κλειστού γάμου

Το μενού για το τραπέζι του γάμου μπορεί να γίνει εξίσου μοναδικό και γευστικό. Συνεργάσου με κάποιον σεφ ή ακόμη κλείσε μερικά τραπέζια σε κάποιο εστιατόριο με Michelin. Μια άλλη ιδέα που θα μπορούσες να κάνεις είναι να προσλάβεις κάποιον bartender και να φτιάξει προσωποποιημένο κοκτέιλ για τον κάθε καλεσμένο ανάλογα με το ποτό που του αρέσει. Θα είναι μια μικρή έκπληξη στη δεξίωση γάμου που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου.

Μενού κλειστού γάμου

Destination γάμος

Αν πάλι θέλεις κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό μπορείς να επιλέξεις έναν destination wedding; Τι ακριβώς είναι αυτό; Επίλεξε ένα εξωτικό μέρος ή μια πόλη του εξωτερικού που ήθελες να πας από μικρή και οργάνωσε εκεί τον γάμο σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να οργανώσεις ένα τριήμερο ( ή όσες μέρες εσύ θες και αντέχει η τσέπη σου) με τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς. Απολαύστε όλοι μαζί τις ομορφιές του τόπου κάνοντας δραστηριότητες. Μέσα σε ένα κλίμα διασκέδασης και χαράς πες και το «I do» στο άλλο σου μισό. Να είσαι σίγουρη πως όλοι θα το απολαύσουν.

Destination γάμος

Εμπειρίες για τους καλεσμένους γάμου

Είτε επιλέξεις να κάνεις το πάρτυ σε κάποια αυλή για δεξίωση γάμου είτε σε κάποιο εστιατόριο ακριβού ξενοδοχείο μπορείς να προσφέρεις στους καλεσμένους σου αξέχαστες εμπειρίες. Βρες ιδέες για γάμο με διασκέδαση και επιστράτευσε τη φαντασία κάνοντας τις στιγμές μοναδικές. Πρωτότυπα παιχνίδια, βαρκάδα, μαθήματα γαστρονομίας και bartending είναι μερικές μόνο ιδέες.

Εμπειρίες για τους καλεσμένους γάμου

Live streaming γάμου

Μια άλλη τάση στους γάμους 2020-2021 είναι το live streaming. Εξαιτίας του κορονοϊού η λίστα των καλεσμένων περιορίζεται περισσότερο σχετικά με τις ευπαθείς ομάδες. Μηδένισε τις αποστάσεις μέσω του διαδικτύου. Βρες πώς μπορείς να κάνεις live μετάδοση του γάμο σου και φέρε κοντά σου όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Live streaming γάμου

Με το φόβο να μην γίνει ο γάμος η αιτία διασποράς του κορονοϊού, οι micro weddings έγιναν μια αναγκαιότητα. Από ότι φαίνεται, όμως έχουν αυτό το κάτι που τους καθιστά μοναδικούς και αληθινούς. Είναι αυτό που θα τους θεμελιώσει και θα τους βλέπουμε ολοένα και περισσότερο.

[print_link]