Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού 12 Ιδέες

Πασχαλινή Διακόσμηση Τζακιού: 12 Ιδέες

Το τζάκι μπορεί να αποτέλεσε το επίκεντρο για όλη την χειμερινή περίοδο αλλά μπήκε πλέον η άνοιξη και το Πάσχα είναι προ των πυλών. Επομένως, η ζεστή θαλπωρή που αναδύεται από το τζάκι σου θα αντικατασταθεί με μια εξαιρετική διακοσμητική γωνιά. Για αυτό το λόγο θα σου προτείναμε να φτιάξεις μια πασχαλινή διακόσμηση τζακιού που θα δέσει τέλεια με την υπόλοιπη πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού.

Πασχαλινές γιρλάντες για τζάκι

Ξεκινώντας η πιο εύκολη και παιχνιδιάρικη ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση τζακιού είναι οι πασχαλινές γιρλάντες. Κόψε πασχαλινά σχήματα όπως αυγά, λαγουδάκια ή ό,τι άλλο θες από πολύχρωμα χαρτόνια ή ανοιξιάτικα υφάσματα. Στερέωσε τα σε ένα κορδόνι και κρέμασε την γιρλάντα σου από άκρη σε άκρη του τζακιού. Μια άλλη γιρλάντα είναι από πολλές διαφορετικές κορδέλες και κορδόνια τα οποία θα δέσεις σε ένα κορδόνι σχηματίζοντας μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή γιρλάντα. Στην ίδια λογική με τις προηγούμενες είναι τα πολύχρωμα πομ – πομ και τα σημαιάκια. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις μια γιρλάντα κρεμώντας σε ένα σχοινί πασχαλινά και ανοιξιάτικα στολίδια με μανταλάκια. Τέλος, μια πιο χρονοβόρα στην κατασκευή πασχαλινή γιρλάντα είναι με λαμπάκια και πασχαλινά αυγά. Άνοιξε τρύπα στα αυγά σου και πέρνα σε κάθε ένα από ένα λαμπάκι μπαταρίας. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Πασχαλινές γιρλάντες για τζάκι

Πασχαλινά επιτραπέζια διακοσμητικά

Μια εύκολη πασχαλινή διακόσμηση τζακιού είναι με τα επιτραπέζια πασχαλινά διακοσμητικά. Στόλισε τα στο πάνω μέρος του τζακιού σου. Συνδύασε τα, μάλιστα, με μερικά ανοιξιάτικα στολίδια για μια ζωηρή διακόσμηση. Επίλεξε λαγούς, νανάκια, πασχαλίτσες, αυγά και πολλά άλλα ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση σπιτιού.

Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού Πασχαλινά επιτραπέζια διακοσμητικά

Πασχαλινά στεφάνια για τζάκι

Αν έχεις εκείνα τα κλασικά τζάκια που έχουν μεγάλη επιφάνεια στο σημείο που βρίσκεται η καμινάδα τότε θα σου προτείναμε να την στολίσεις με πασχαλινά στεφάνια. Φτιάξε τα δικά σου χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια χρησιμοποιώντας βέργινα στεφάνια, από φελιζόλ ή τελάρα κεντήματος. Διακόσμησε τα με πασχαλινά στολίδια, διακοσμητικά λουλούδια, κορδέλες και κορδόνια. Αν έχεις αρκετό χώρο φτιάξε παραπάνω από 1 για περισσότερο χρώμα. Συνδύασε τα με την πασχαλινή διακόσμηση εισόδου για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού Πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου Πασχαλινά στεφάνια για τζάκι

Πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου

Στην ίδια λογική με τα στεφάνια είναι και τα πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου. Φτιάξε μια πρωτότυπη πασχαλινή διακόσμηση με τις δικές σου κρεμαστές πασχαλινές κατασκευές. Δημιούργησε εξαιρετικά πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου με δίσκους και πιατέλες. Στόλισε τα με πασχαλινά διακοσμητικά ανάλογα με το στυλ σου. Εναλλακτικά, μια άλλη πρόταση είναι οι λαγοί του Πάσχα από τελάρα κεντήματος και πασχαλινά υφάσματα. Επίσης αν θες έναν συνδυασμό της Άνοιξης και του Πάσχα θα σου προτείναμε το μπουκέτο από σουπλά με λουλούδια ή το πλακάκι από γρασίδι με πασχαλινά – ανοιξιάτικα στολίδια. Τέλος, αν έχεις μια boho διακόσμηση σπιτιού φτιάξε ένα μακραμέ με ανοιξιάτικα χρώματα ή μια επιτοίχια σύνθεση με δίσκους και ανοιξιάτικα στολίδια.

Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού Πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου

Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού με καφάσια και καλάθια

Το άλλοτε ζεστό τζάκι με τα ξύλα να σιγοκαίνε έχει καθαριστεί από τις στάχτες και παραμένει άχαρο. Για αυτό μπορείς να το διακοσμήσεις πασχαλινά μέσα και τριγύρω. Ειδικά αν έχεις μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση χρησιμοποίησε ξύλινα καφάσια και καλάθια. Αλλά και οποιαδήποτε άλλη διακόσμηση και αν έχεις ταιριάζουν γάντι. Γέμισε τα με πασχαλινά αυγά, λουλούδια, διακοσμητικά ή ακόμη και ανοιξιάτικα υφάσματα. Θα δώσουν χρώμα στο τζάκι σου.

Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού με καφάσια και καλάθια

Βάζα με λουλούδια

Τα βάζα με λουλούδια ταιριάζουν τέλεια τόσο στην πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού όσο και στο τζάκι σου. Πρόκειται μάλιστα για μια οικονομική επιλογή. Διακόσμησε, λοιπόν, είτε τριγύρω είτε πάνω στο τζάκι γυάλινα είδη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Γέμισε τα με ανοιξιάτικα λουλούδια ή για ένα πιο boho αποτέλεσμα αποξηραμένα όπως τα pampas grass.  Μια έξτρα πασχαλινή πινελιά είναι να γεμίσεις τα βάζα με πασχαλινά αυγά. Είναι μια μοντέρνα επιλογή που συναντάμε κατά κόρον στις πασχαλινή διακόσμηση 2021.

Πασχαλινή διακόσμηση τζακιού Βάζα με λουλούδια

Κλαδιά με κρεμαστά πασχαλινά αυγά

Μια παραλλαγή της προηγούμενης ιδέας μας που μπορείς να βάλεις εξίσου στο πασχαλινό τραπέζι και στο τζάκι είναι τα κλαδιά με κρεμαστά πασχαλινά αυγά και στολίδια. Φτιάξε μια εντυπωσιακή πασχαλινή διακόσμηση με κλαδιά και διακόσμησε τα με πασχαλινά αυγά, ανοιξιάτικα στολίδια ή ακόμα και πολύχρωμα πομ πομ.

Κλαδιά με κρεμαστά πασχαλινά αυγά

Πασχαλινή διακόσμηση με κηροπήγια

Σε κάθε διακόσμηση ανεξαρτήτου εποχής βασικό ρόλο παίζει η ατμόσφαιρα που θα φτιάξεις. Για αυτό θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις και μερικά κηροπήγια για τον πασχαλινό στολισμό του τζακιού σου. Διάλεξε διαφορετικά μεγέθη έτσι ώστε να δημιουργήσεις πολλά ύψη. Βάλε πάνω κεριά ή ακόμα και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά.

Πασχαλινή διακόσμηση με κηροπήγια

Πασχαλινή διακόσμηση με φανάρια

Εξίσου όμορφη διακοσμητική ιδέα είναι τα φανάρια. Διακόσμησε φανάρια ξύλινα, μεταλλικά ή γεωμετρικά φανάρια γύρω από το τζάκι ή στις επιφάνειες του. Για ένα μίνιμαλ αποτέλεσμα χρησιμοποίησε μόνο κεριά ή λαμπάκια. Αλλιώς μπορείς να τα στολίσεις εσωτερικά και εξωτερικά με πασχαλινά διακοσμητικά, κορδέλες και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί.

Πασχαλινή διακόσμηση με φανάρια

Πασχαλινές κορνίζες για τζάκι

Αναρωτιέσαι πως να φτιάξω πασχαλινά διακοσμητικά για το τζάκι; Σου έχουμε λύση και είναι τόσο εύκολη όσο και οικονομική. Φτιάξε τις δικές σου εύκολες πασχαλινές κατασκευές όπως εποχιακές κορνίζες ξεφεύγοντας από την καθιερωμένη χρήση τους. Κόλλησε πάνω ανοιξιάτικα διακοσμητικά λουλούδια και αποξηραμένα όπως πολύχρωμα στάχυα και λεβάντες. Σχεδίασε πάνω ένα πασχαλινό σχέδιο και γέμισε το εσωτερικά με κουμπιά, χρυσόσκονες ή χρωματιστά χάρτινα καλαμάκια. Στο ίδιο στυλ είναι και ο πασχαλινός καμβάς με λινάτσα και έναν λαγό από μος.

Πασχαλινές κορνίζες για τζάκι

Πασχαλινά αυγά για τζάκι

Πάσχα χωρίς πασχαλινά αυγά δεν γίνεται για αυτό μια άλλη διακοσμητική πρόταση για το Πάσχα είναι αν μη τι άλλο τα πασχαλινά αυγά. Βάλε τα μέσα σε μπωλ, καλάθια ή άπλωσε τα διάσπαρτα προσθέτοντας ενδιάμεσα στα κενά μος. Αυτή η πασχαλινή διακόσμηση με αυγά θα δώσει μια όμορφη φυσικότητα και μπόλικο χρώμα στο τζάκι σου.

Πασχαλινά αυγά για τζάκι

Πασχαλινά centerpiece για τζάκι

Τέλος, μπορείς να φτιάξεις επιπλέον πασχαλινά centerpieces για το τζάκι σου πέρα από την τραπεζαρία. Ανάλογα με το μέγεθος του τζακιού σου προσάρμοσε και τις πασχαλινές δημιουργίες σου. Φτιάξε πασχαλινό αυγό με λουλούδια ή με μπόες και πέρλες. Για ένα πιο ρουστίκ αποτέλεσμα φτιάξε centerpiece με φλοίδα κορμού με γυάλινα βαζάκια και μπουκαλάκια ή με δυο φέτες κορμού και λουλούδια ενδιάμεσα. Εναλλακτικά, μπορείς να προτιμήσεις γυάλινα είδη όπως γυάλινες καμπάνες, γυάλινα κουτιά κ.α. τα οποία θα διακοσμήσεις ανάλογα.

Πασχαλινά centerpiece για τζάκι

Στόλισε από άκρη σε άκρη το σπίτι σου και άλλαξε διάθεση. Φέρε τα χρώματα της άνοιξης στον χώρο σου και την κατάνυξη του Πάσχα στην ατμόσφαιρα. Να είσαι σίγουρη πως θα πετύχεις όχι μόνο την ανανέωση σπιτιού αλλά και την ανανέωση της καθημερινότητας σου.

[print_link]