31 Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

30+1 Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδάκι του έτσι και εσύ θέλεις να οργανώσεις μια ανεπανάληπτη DIY βάπτιση για το μωράκι σου. Για να ξεκινήσεις να φτιάχνεις μια βάπτιση με τα χεράκια σου που θα αφήσει εποχή θα πρέπει να αποφασίσεις το θέμα βάπτισης και την χρωματική παλέτα που θα κινηθείς. Εδώ, λοιπόν, θα βρεις μερικές πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση που θα σου δώσουν το έναυσμα και την έμπνευση να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό για το παιδάκι σου.

Βάπτιση με θέμα ουράνιο τόξο

Ξεκινώντας την λίστα με τις πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο θέμα βάπτισης ουράνιο τόξο. Πρόκειται για μια διακόσμηση που συνδυάζει την παιδική αθωότητα με μερικές έντονες χρωματικές πινελιές σε ένα ουτοπικό αποτέλεσμα. Τα χρώματα αυτής της DIY βάπτισης είναι το λευκό, το κίτρινο, το βεραμάν και το ροζ σε παλ αποχρώσεις. Για το στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης βάπτισης χρησιμοποίησε υλικά για βάπτιση με θέμα ουράνιο τόξο καθώς και λευκά φανάρια και κηροπήγια. Μια DIY ιδέα για το τραπέζι ευχών βάπτισης είναι να φτιάξεις δικιά σου χειροποίητη γιρλάντα από συννεφάκια – ουράνια τόξα που μπορεί να δέσει τέλεια με το ανάλογο βιβλίο ευχών που θα έχεις φτιάξει. Όσον αφορά το candybar χρησιμοποίησε κασπό  πολύχρωμα και γέμισε τα με κουφέτα βάπτισης και μαρσμέλλοου. Σε γυάλες βάλε τα γλειφιτζούρια σου και σε λευκές εταζέρες και δίσκους τοποθέτησε τα θεματικά γλυκά σου. Για να δροσίσεις τους καλεσμένους σου χρησιμοποίησε ροζ γυάλες με βρυσάκι γεμισμένες με δροσιστικούς χυμούς που θα σερβίρεις σε γυάλινα βαζάκια με καλαμάκια. Τέλος αλλά εξίσου σημαντικές είναι οι μπομπονιέρες ουράνιο τόξο. Υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις μέσα σε τόσα υλικά για θέμα ουράνιο τόξο.

Βάπτιση με θέμα ουράνιο τόξο Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Βάπτιση με θέμα Τσίρκο

Ένα unisex θέμα είναι το τσίρκο και ανήκει στις πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση. Ταιριάζει εξίσου σε αγόρι και κορίτσι. Οι έντονοι συνδυασμοί χρωμάτων και ζωηρών μοτίβων θα σου δώσουν μια παιχνιδιάρικη βάπτιση που ταιριάζει σε κάθε εποχή του χρόνου. Επίλεξε κουφετομηχανές, πολύχρωμες εταζέρες και πιατέλες για το candybar βάπτισης ή το τραπέζι δεξίωσης. Φτιάξε χειροποίητες γιρλάντες από πολύχρωμες κορδέλες και κορδόνια. Συνδύασε τις με χάρτινες μπάλες και φανάρια σε έντονες αποχρώσεις. Στην ίδια παιχνιδιάρικη λογική φτιάξε και κρεμαστές μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα τσίρκο που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Βάπτιση με θέμα Τσίρκο Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Βάπτιση με θέμα την μεξικανική κουλτούρα

Ένα ανερχόμενο θέμα που αν μη τι άλλο ταιριάζει στις πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση είναι εμπνευσμένο από την μεξικάνικη κουλτούρα. Πολυχρωμία, συνδυασμός διαφορετικών υλικών και σχεδίων είναι το μυστικό για μια βάπτιση αγοριού ή κοριτσιού που θα σε ταξιδέψει στα σοκάκια του Μεξικού. Διακοσμητικοί κάκτοι σε διάφορα σχέδια και μεγέθη έχουν την τιμητική τους. Για την διακόσμηση δεξίωσης και το τραπέζι ευχών βάπτισης χρησιμοποίησε κασπό, καφάσια και καλάθια που γεμίσεις με χρωματιστά γλυκά, γλειφιτζούρια και μαρσμέλλοου. Μερικά χρησιμοποίησε τα για διακόσμηση στολίζοντας τα με αποξηραμένα όπως είναι η raffia.

Βάπτιση με θέμα την μεξικανική κουλτούρα Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Θέμα βάπτισης κοριτσιού Frida Kahlo

Μια παραλλαγή του προηγούμενου θέματος που αποτελεί trend για θέμα βάπτισης κορίτσι 2021 είναι η βάπτιση με θέμα Frida Kahlo. Και εδώ κυριαρχούν τα έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο, το φούξια και το έντονο πράσινο. Διακόσμησε υλικά για βάπτιση Φρίντα Κάλο ψάθινα καλάθια και από μπαμπού με μαρσμέλλοου χρωματιστά και πουγκιά βάπτισης με κουφέτα. Αν αγαπάς τη λεπτομέρεια όπως εμείς πρόσθεσε στο candybar σου γυάλες με βρυσάκι σε σχήμα κάκτου και αντίστοιχες πιατέλες και δίσκους. Επιπλέον συνδύασε τα με διακοσμητικά κακτάκια σε διάφορα μεγέθη. Τέλος, επίλεξε υφάσματα και φτιάξε θεματικές μπομπονιέρες βάπτισης με υλικά για θέμα Frida Kahlo.

Θέμα βάπτισης κοριτσιού Frida Kahlo Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού με θέμα Safari

Στις πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το θέμα βάπτισης ζωάκια σαφάρι. Επίλεξε μια χρωματική παλέτα που θα περιλαμβάνει φυσικούς τόνους, πράσινες, κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Χρησιμοποίησε διακοσμητικά ζωάκια όπως τίγρης, λιοντάρια, ζέβρες κ.α. Επιπλέον δημιούργησε ένα στολισμό που θυμίζει ζούγκλα με λουλούδια και γιρλάντες με φυλλώματα, τροπικά λουλούδια και φυτά. Έπειτα, όσον αφορά το τραπέζι ευχών βάπτισης ή το candybar επίλεξε καλάθια, καφάσια και πιατέλες σε  φυσικούς τόνους ενώ παίξε με φανάρια από μπαμπού για μια – εμπνευσμένη από τη φύση – ατμόσφαιρα. Αποτελεί μια εναλλακτική ιδέα για καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού.

Καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού με θέμα Safari Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Καλοκαιρινή βάπτιση με θέμα παγωτό

Όλοι λίγο πολύ λατρεύουμε τα παγωτά. Για αυτό μια από τις πρωτότυπες ιδέες για καλοκαιρινή βάπτιση κοριτσιού αλλά και αγοριού είναι αν μη τι άλλο το παγωτό. Παιδική ζωηράδα και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα έχουν την τιμητική τους και αυτό φαίνεται από τα έντονα χρώματα που θα επιλέξεις: το φούξια, το πράσινο και το μωβ. Για τη διακόσμηση χρησιμοποίησε βάζα με λουλούδια σε έντονες αποχρώσεις, διακοσμητικά φλαμίνγκο και χειροποίητες γιρλάντες με παγωτά. Για το τραπέζι δεξίωσης φτιάξε centerpieces βάπτισης με παγωτά ξύλινα, χαρτιά αφής και διακοσμητικά κεράσια. Βάλε πινακίδες διακοσμητικές Sweet Candy. Έπειτα, μπορείς να γεμίσεις σαμπανιέρες με παγάκια και καλοκαιρινά γυάλινα μπουκάλια με πολύχρωμα ποτήρια. Συνδύασε τις με μίνι κασπό και γυάλες με καπάκι γεμισμένες με μαρσμέλλοου σε σχήμα παγωτού και όχι μόνο. Φτιάξε ένα candybar και ένα τραπέζι ευχών που θα τρελάνει και τον πιο απαιτητικό με την γλύκα και την παιδική διάθεση του. Φυσικά, οι ανάλογες μπομπονιέρες βάπτισης παγωτό με χωνάκια και πομ – πομ θα απογειώσουν τη βάπτιση κοριτσιού.

Καλοκαιρινή βάπτιση με θέμα παγωτό Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Βάπτιση κοριτσιού με θέμα γοργόνα

Ταξίδεψε τους καλεσμένους βάπτισης στο μαγευτικό βυθό του ωκεανού με μια πρωτότυπη βάπτιση γοργόνα. Για μια τέτοια DIY βάπτιση κοριτσιού θα σου προτείναμε τις αποχρώσεις του λιλά, τυρκουάζ και βεραμάν με λευκές πινελιές. Χρησιμοποίησε στο στολισμό σου καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως κοχύλια, αστερίες, κοράλλια και θαλασσόξυλα. Πρόσθεσε φανάρια, καράβια και φάρους. Γέμισε γυάλες με καπάκι με περλέ και λιλά κουφέτα καθώς και κουτιά ή χρωματιστά κασπό με λιλά μαρσμέλλοους.

Βάπτιση κοριτσιού με θέμα γοργόνα Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Βάπτιση αγοριού δεινόσαυροι

Ποιο αγοράκι δεν πέρασε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του από την φάση που λάτρευε τους δεινόσαυρους και το Jurassic World; Μια, λοιπόν, από τις πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση αγοριού είναι η βάπτιση δεινόσαυροι. Φτιάξε ένα τοπίο εμπνευσμένο από το κόσμο των δεινοσαύρων. Συνδύασε φυσικές αποχρώσεις με πράσινο και πρόσθεσε μερικές ζωηρές, χρωματικά, πινελιές σε κίτρινο και πορτοκαλί. Για το στολισμό διάλεξε ξύλινα φανάρια, δίσκους και καλάθια. Πρόσθεσε διακοσμητικό φράκτη με κισσό και πυκνά τεχνητά φυλλώματα για να δώσεις την αίσθηση της ζούγκλας. Γέμισε υφασμάτινα κασπό με μαρσμέλλοου και κουφέτα για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου. Πρόσθεσε στο candybar ή το τραπέζι ευχών μινιατούρες δεινόσαυρους καθώς και σκαμπώ σε σχήμα δεινοσαύρου για ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Βάπτιση αγοριού δεινόσαυροι

Θεματική βάπτιση αγοριού Μάτι

Ο στολισμός βάπτισης με θέμα το μάτι ανήκει σίγουρα στις πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση αγόρι. Είναι μάλιστα ιδανική για μια καλοκαιρινή βάπτιση σε νησί. Είναι μια αρκετά minimal διακόσμηση στα χρώματα του λευκού, μπλε και γαλάζιου. Διάλεξε λευκούς δίσκους με κεριά, εταζέρες, ξύλα θαλάσσης και καλοκαιρινές πινακίδες. Πρωτοτύπησε στολίζοντας ξύλινο δέντρο με διακοσμητικά ματάκια. Θα σου προτείναμε επίσης αν ψάχνεις εναλλακτικά ευχολόγια βάπτισης για το τραπέζι ευχών να γεμίσεις γυάλες με άμμο και μικρούς δοκιμαστικούς σωλήνες. Από τον στολισμό εκκλησίας μέχρι την δεξίωση βάπτισης και τις μπομπονιέρες δώσε ένα ανάλαφρο και νησιώτικο ύφος.

Θεματική βάπτιση αγοριού Μάτι Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Ρομαντική βάπτιση κορίτσι με θέμα λουλούδια

Μια πρωτότυπη και συνάμα εντυπωσιακή βάπτιση με έντονα χρώματα και chic λεπτομέρειες είναι η βάπτιση με θέμα τα λουλούδια. Είναι από τα ανερχόμενα πρωτότυπα θέματα για βάπτιση κοριτσιού με ένα μοντέρνο και αριστοκρατικό ύφος. Τόλμησε να κάνεις χρωματικούς συνδυασμούς. Διάλεξε χρώματα όπως το φούξια, το κίτρινο, το πράσινο και το πορτοκαλί με λευκές πινελιές. Για ένα πιο κομψό αποτέλεσμα πρόσθεσε χρυσές λεπτομέρειες. Συνδύασε γεωμετρικά φανάρια, μίνιμαλ χρυσά κηροπήγια και γυάλινες καμπάνες. Γέμισε σταντ βάπτισης με πολύχρωμα μπουκέτα λουλουδιών τα οποία θα διακοσμήσεις στην εκκλησία, το τραπέζι ευχών και τη δεξίωση της βάπτισης. Εναλλακτικά για μια πιο boho αισθητική χρησιμοποίησε αποξηραμένα και κάνε μια αέρινη βάπτιση κοριτσιού με pampas grass.

Ρομαντική βάπτιση κορίτσι με θέμα λουλούδια Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Boho βάπτιση κορίτσι

Η boho κουλτούρα είναι η απόλυτη τάση τόσο στο γάμο όσο και στη βάπτιση. Για να φτιάξεις μια χειροποίητη  bohemian βάπτιση κοριτσιού κινήσου σε χρώματα όπως το βεραμάν, το ροζ, το λευκό και το εκρού. Χρησιμοποίησε μακραμέ, ονειροπαγίδες και φτιάξε μια χειροποίητη σκηνή με λευκά υφάσματα, καλάμια και φτερά. Τοποθέτησε, επίσης, διάφορα κλουβιά και γέμισε τα με πουλάκια, πεταλούδες και φτερά. Φτιάξε τα ανάλογα DIY μαρτυρικά βάπτισης και τις boho μπομπονιέρες σου.

Boho βάπτιση κορίτσι

Βάπτιση αγοριού vintage – αντικέ

Μπορεί να μην ανήκει στα πιο πρωτότυπα θέματα βάπτισης αγοριού, αλλά το vintage είναι μια διαχρονική θεματολογία βάπτισης. Μια πρωτότυπη ιδέα για βάπτιση είναι με βασικό στοιχείο τις αντίκες και τα ταξίδια μιας άλλης εποχής. Κινήσου σε αποχρώσεις του φυσικού, του καφέ και του γαλάζιου. Πλαισίωσε τον στολισμό σου με μπαούλα, καφάσια και κουτιά για να δώσεις την κατάλληλη διαχρονικότητα. Παράλληλα, φτιάξε χειροποίητα centerpiece βάπτισης με ξύλινα διακοσμητικά όπως βέσπες, μουστάκια, καπέλα αεροπλάνα κ.α.

Βάπτιση αγοριού vintage - αντικέ

Καλοκαιρινή – θαλασσινή βάπτιση

Για μια βάπτιση στην παραλία και το ακρογιάλι οργάνωσε μια καλοκαιρινή – θαλασσινή βάπτιση τόσο αγοριού όσο και κοριτσιού. Διάλεξε καλοκαιρινά διακοσμητικά καράβια, φάρους και θαλάσσια ζώα όπως καβούρια, ψαράκια και άλλα. Συνδύασε τα με κοχύλια, χαλίκια και άμμο για ένα στολισμό που θυμίζει beach bar. Πρόσθεσε ψάθινα καλάθια, πιατέλες με θαλασσινό θέμα και αντίστοιχες πινακίδες. Μικρά και μεγάλα καλοκαιρινά διακοσμητικά σε λευκό, κόκκινο και μπλε χρώμα θα απογειώσουν το στολισμό σου. Για περισσότερη λεπτομέρεια πρόσθεσε στο candybar σου κοκτέιλ για μικρούς (χωρίς αλκοόλ) και μεγάλους που θα τους δροσίσουν και θα τους μεταφέρουν σε κάποια in παραλία ελληνικού νησιού.

Καλοκαιρινή – θαλασσινή βάπτιση

Τροπική βάπτιση

Μετέφερε τους καλεσμένους σου σε μια παραλία ενός εξωτικού νησιού με μια βάπτιση με τροπική διακόσμηση. Δώσε ζωντάνια στον στολισμό βάπτισης με παπαγάλους και φλαμίνγκο σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Διάλεξε ανανάδες, καφάσια και καλάθια καθώς και κάθε τι πολύχρωμο και τροπικό για να αποτελέσουν την διακόσμηση της εκκλησίας και  δεξίωσης βάπτισης. Διάλεξε έντονα χρώματα και μοτίβα σε υφάσματα και στα διακοσμητικά σου. Για τον ανθοστολισμό βάπτισης  χρησιμοποίησε τροπικά διακοσμητικά λουλούδια και γιρλάντες, γυάλες με βρυσάκι, ποτήρια με θεματικά καλαμάκια, γυάλες με καπάκι γεμάτες με πολύχρωμα κουφέτα βάπτισης και εταζέρες με γλυκά. Στο τροπικό κλίμα θα σου προτείναμε να τσεκάρεις και το θέμα βάπτισης πάντα, μια υπέροχη ιδέα στολισμού!

Τροπική βάπτιση

Βάπτιση με θέμα Μπαλαρίνα

Μια εξίσου πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης για βάπτιση κοριτσιού είναι με θέμα μπαλαρίνα. Διακοσμητικές μπαλαρίνες και κύκνοι θα απαρτίζουν όλη τη βάπτιση. Τόσο ο στολισμός εκκλησίας όσο και η διακόσμηση του πάρτυ βάπτισης θα απαρτίζεται από διακοσμητικά βάπτισης όπως κορώνες, κηροπήγια, κλουβιά και φανάρια σε vintage χρυσό για περισσότερη κομψότητα.

Βάπτιση με θέμα Μπαλαρίνα

Βάπτιση με θέμα τα ζώα του δάσους

Τα ζωάκια του δάσους είναι μια ιδανική επιλογή για φθινοπωρινή βάπτιση αγοριού και κοριτσιού με κάποιες παραλλαγές. Επίλεξε γήινες αποχρώσεις με μερικές κίτρινες πινελιές για περισσότερη ζωντάνια. Για τον στολισμό σου επίλεξε διακοσμητικά με βασικό υλικό το ξύλο. Χρησιμοποίησε ξύλινες πιατέλες, μπωλ και φανάρια για να δώσεις την αίσθηση του δάσους. ‘Έπειτα συμπλήρωσε τη διακόσμηση σου με διακοσμητικά ζωάκια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Μπορείς μάλιστα να φτιάξεις και χειροποίητα centerpiece βάπτισης για το τραπέζι δεξίωσης με μος και ξύλινα διακοσμητικά ζωάκια καθώς και DIY γιρλάντα με κορδέλες και κορδόνια σε γκρι – κίτρινο.

Βάπτιση με θέμα τα ζώα του δάσους Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση σε παστέλ bebe αποχρώσεις

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου με περίσσια μαγεία και γιορτινή ατμόσφαιρα που όλοι λίγο πολύ αγαπούν. Τι λες, λοιπόν για μια παιδική χριστουγεννιάτικη βάπτιση σε παλ αποχρώσεις; Διακόσμησε χριστουγεννιάτικες φιγούρες και λούτρινα χριστουγεννιάτικα ζώα σε λευκές, ροζ και γαλάζιες αποχρώσεις. Πρόσθεσε υφασμάτινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως παιδικούς χριστουγεννιάτικους σκούφους, κρεμαστά στολίδια και γούνινα αστέρια. Ολοκλήρωσε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου με εντυπωσιακές γυάλινες μπάλες στις ίδιες αποχρώσεις. Γιατί όχι, διακόσμησε και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χώρο του πάρτυ στους ίδιους χρωματισμούς. Στο ίδιο μοτίβο κινήσου και για τις χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες βάπτισης μπορείς να χρησιμοποιήσεις χριστουγεννιάτικα στολίδια ή ανοιγόμενες μπάλες που θα διακοσμήσεις όπως θέλεις. Φτιάξε και τα ανάλογα μαρτυρικά χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικα υλικά για μαρτυρικά.

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση σε παστέλ bebe αποχρώσεις

Πρωτότυπη ιδέα βάπτισης με θέμα κολοκύθες

Για μια φθινοπωρινή βάπτιση κοριτσιού χρησιμοποίησε – τις άρρηκτα συνδεδεμένες με το Φθινόπωρο – κολοκύθες. Μια vintage προσέγγιση του θέματος βάπτισης ενέχει μια μια αριστοκρατική και σικάτη αισθητική. Χρησιμοποίησε βελούδινες κολοκύθες, φθινοπωρινά φύλλα και φθινοπωρινά διακοσμητικά. Συνδύασε τα με αντικέ φανάρια και κηροπήγια. Στο candybar και το τραπέζι ευχών βάπτισης πρόσθεσε εταζέρες και δίσκους στις ίδιες κομψές φθινοπωρινές αποχρώσεις ενώ γέμισε γυάλες με διακοσμητικές κολοκύθες και κλαδιά. Εναλλακτικά, αν θέλεις μια  μοντέρνα εκδοχή κινήσου σε παλ ροζ, λευκό και χρυσό. Διακόσμησε κολοκύθες σε παστέλ ροζ και λευκό χρώμα σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Πρόσθεσε μερικές χρυσές πινελιές για περισσότερη λάμψη όπως χρυσά κλουβιά, γεωμετρικά φανάρια και γυάλινες καμπάνες. Είναι από εκείνες τις κοριτσίστικες βαπτίσεις που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

Πρωτότυπη ιδέα βάπτισης με θέμα κολοκύθες

Βάπτιση Μονόκερος

Πρωτότυπη και μαγική είναι βάπτιση μονόκερος. Εδώ θα παίξεις με χρώματα όπως το  ροζ, λιλά και βεραμάν. Χρησιμοποίησε υφάσματα – ράνερ βάπτισης στους αντίστοιχους χρωματισμούς και συνδύασε τα με λευκά φανάρια, κασπό σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Για τη δεξίωση βάπτισης αλλά και για την εκκλησία θα χρειαστείς υλικά για θέμα βάπτισης μονόκερος. Χρησιμοποίησε μπαλόνια, χάρτινες μπάλες, γιρλάντες και υφάσματα σε ροζ, μωβ, λευκό, βεραμάν και κίτρινο χρώμα. Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στη διακόσμηση σου μικρούς και μεγάλους διακοσμητικούς μονόκερους.

Βάπτιση Μονόκερος Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Βάπτιση με θέμα αερόστατο

Μια βάπτιση ανεξαρτήτου φύλου και ιδανική για βάπτιση διδύμων είναι με θέμα το Αερόστατο. Αυτός ο πρωτότυπος στολισμός βάπτισης εξυμνεί την παιδική αθωότητα συνδυάζοντας ροζ, γαλάζιο και λευκό. Χρησιμοποίησε διακοσμητικά θεματικά αερόστατα σε διάφορα μεγέθη ενώ φτιάξε με τα χεράκια σου χειροποίητα υφασμάτινα σύννεφα και DIY διακοσμητικά αερόστατα. Επίλεξε υφάσματα και ράνερ σε παλ αποχρώσεις σε ροζ και baby blue. Κάνε την διαφορά φτιάχνοντας χειροποίητες μπομπονιέρες με εναλλακτικά κουτάκια βάπτισης μίνι αερόστατα.

Βάπτιση με θέμα αερόστατο Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Μοντέρνα βάπτιση αγοριού “μουστάκι”

Στα μοντέρνα θέματα για βάπτιση αγοριού 2021 είναι το μουστάκι. Τα χρώματα που θα κινηθείς εδώ είναι αρκετά αναπάντεχα και μοντέρνα για μια βάπτιση και δεν είναι άλλα από τον φοβερό συνδυασμό του άσπρου – μαύρου με μερικές φυσικές λεπτομέρειες. Μουστάκια, παπιγιόν και καπέλα θα είναι τα βασικά στοιχεία της βάπτισης. Διάλεξε μεταλλικά φανάρια, μεταλλικές πιατέλες και εταζέρες ενώ παίξε με μερικά καφάσια σε φυσικές αποχρώσεις. Για τα DIY μαρτυρικά διάλεξε πρωτότυπα διακοσμητικά για να φτιάξεις μαρτυρικά κολιέ με μουστάκι. Στο ίδιο ύφος θα είναι και οι χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης αγοριού με πουγκιά και κρεμαστά διακοσμητικά.

Μοντέρνα βάπτιση αγοριού “μουστάκι” Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Ανοιξιάτικη βάπτιση με θέμα πεταλούδα

Μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση την Άνοιξη είναι η βάπτιση με θέμα πεταλούδα. Η χρωματική παλέτα αυτής της βάπτισης κυμαίνεται στις αποχρώσεις του μωβ, πράσινου, ροζ, και φυσικού με μερικές πολύχρωμες πινελιές. Όλη η βάπτιση θα διέπεται από πεταλούδες και νεράιδες σε πολλά σχέδια και μεγέθη. Χρησιμοποίησε κασπώ σε έντονες αποχρώσεις και συνδύασε τα με ξύλινα κηροπήγια και φανάρια δίνοντας την αίσθηση του μαγεμένου δάσους. Δώσε περισσότερη ζωντάνια στην διακόσμηση σου χρησιμοποιώντας ανοιξιάτικα διακοσμητικά όπως νάνους και πουλάκια. Σε αυτό το θέμα βάπτισης σημαντικό ρόλο παίζει ο ανθοστολισμός. Φτιάξε πλούσιες και γεμάτες γιρλάντες από λουλούδια και διακόσμησε σταντ βάπτισης με μπουκέτα λουλουδιών σε έντονες αποχρώσεις.

Ανοιξιάτικη βάπτιση με θέμα πεταλούδα

Πρωτότυπη βάπτιση με θέμα τα ταξίδια

Αγαπάς τα ταξίδια και τη vintage αισθητική; Φτιάξε μια βάπτιση με θέμα τα ταξίδια για αγόρι ή κορίτσι με τις ανάλογες παραλλαγές. Βασικά χρώματα είναι το καφέ, το μπεζ, το λευκό και το ροζ αν πρόκειται για βάπτιση κοριτσιού ή το γαλάζιο αν πρόκειται για βάπτιση αγοριού. Επίλεξε βαλίτσες, υδρόγειους, μαυροπίνακες και φανάρια στις ανάλογες αποχρώσεις για να φτιάξεις μια εξαιρετική θεματική βάπτιση που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους.

Πρωτότυπη βάπτιση με θέμα τα ταξίδια

Θεματική βάπτιση Κύκνος

Για ένα θέμα βάπτισης παραμύθι διάλεξε τον κύκνο. Φτιάξε μια αριστοκρατική DIY βάπτιση σε ροζ, λευκό και το χρυσό. Τόσο για το τραπέζι ευχών όσο και για τον υπόλοιπο στολισμό σου χρησιμοποίησε κύκνους σε διάφορα μεγέθη τους οποίους μπορείς να διακοσμήσεις με επιπλέον φτερά – μπόες και στρας. Μια ιδέα για βάπτιση με θέμα κύκνο είναι να χρησιμοποιήσεις αμφορείς λευκούς και γέμισε τους με τούλι λευκό – ροζ καθώς και βάζα γυάλινα με λουλούδια. Συνδύασε αντικέ χρυσά φανάρια για μια vintage διακόσμηση γεμάτη κομψότητα με αντικέ εταζέρες, χρυσά καλάθια και χάρτινα κουτιά σύνθεσης με γλυκά, μάρσμελοου και κουφέτα. Για μπομπονιέρα κύκνος οι ιδέες είναι πολλές. Μια πρόταση μας είναι το ξύλινο διακοσμητικό μπομπονιέρας – κύκνος που θα το στολίσεις με φτερά και θα κρεμάσεις τα κουφέτα. Υπάρχουν πολλά υλικά για θέματική βάπτιση κύκνος, για αυτό τσέκαρε πρώτα τους χρωματικούς σου συνδυασμούς και έπειτα προχώρα στη σύνθεση.

Θεματική βάπτιση Κύκνος Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Βάπτιση με θέμα το φθινόπωρο

Σε αυτό το θέμα για να φτιάξεις μια πρωτότυπη δεξίωση, τις χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης, το στολισμό και το σετ βάπτισης κινήσου στα «ζεστά» χρώματα του φθινοπώρου. Χρησιμοποίησε αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ, του πορτοκαλί, του μπορντώ και του πράσινου. Επίλεξε φθινοπωρινά διακοσμητικά όπως φθινοπωρινά φύλλα, κολοκύθες, κλαδιά και κουκουνάρια. Για περισσότερη ατμόσφαιρα συνδύασε τα με ξύλινα κηροπήγια και φανάρια. Για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα σου προτείναμε να συμπεριλάβεις στο θέμα βάπτισης φθινόπωρο και το candybar. Πέρα από τη φθινοπωρινή διακόσμηση που θα φτιάξεις, γέμισε το με τα ανάλογα φιλέματα εμπνευσμένα από τη φθινοπωρινή κουζίνα που θα σερβίρεις σε ξύλινες πιατέλες, δίσκους και εταζέρες. Τέλος, μερικές ιδέες για πρωτότυπες DIY φθινοπωρινές μπομπονιέρες βάπτισης είναι να επιλέξεις μικρές διακοσμητικές κολοκύθες που θα δέσεις πάνω τα κουφέτα σου ή να διακοσμήσεις έτοιμα πουγκιά βάπτισης με φθινοπωρινά διακοσμητικά.

Βάπτιση με θέμα το φθινόπωρο Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Πρωτότυπη βάπτιση φλαμίνγκο

Μια από τις καλοκαιρινές ιδέες για βάπτιση κορίτσι είναι το θέμα φλαμίνγκο. Αυτό το θέμα βάπτισης συνδυάζει το κοριτσίστικο ροζ με την φρεσκάδα και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της τροπικής διακόσμησης. Η βάπτιση κορίτσι στολισμός θα κυμαίνεται σε χρώματα του φούξια, του απαλού ροζ, του πράσινου και του λευκού. Φτιάξε έναν ανθοστολισμό βάπτισης με μπουκέτα από τροπικά φυλλώματα και χρωματικά έντονα λουλούδια. Διακοσμητικά φλαμίνγκο σε διάφορα μεγέθη και σχέδια θα κοσμούν εντυπωσιακά την εκκλησία, το τραπέζι ευχών και το πάρτυ βάπτισης. Συνδύασε χρωματιστά βότσαλα σε γυάλες, μπουκάλια, βαζάκια και κηροπήγια με καλοκαιρινή διάθεση. Στο ίδιο στυλ θα κινηθούν και οι μπομπονιέρες βάπτισης. Φτιάξε διακοσμητικά με φλαμίνγκο για μπομπονιέρες που μένουν και χάρισε στα παιδιά θεματικές παιδικές μπομπονιέρες με τσάντες φλαμίνγκο γεμάτες με κουφέτα, σοκολατάκια, γλειφιτζούρια και άλλα γλυκίσματα στα χρώματα και τα σχέδια της υπόλοιπης βάπτισης.

Πρωτότυπη βάπτιση φλαμίνγκο

Βάπτιση κοριτσιού με θέμα μέλισσα

Ένα πανέμορφο θέμα βάπτισης κοριτσιού με έντονη την ρουστίκ αισθητική είναι η μέλισσα. Εδώ τα χρώματα που θα επιλέξεις είναι το κίτρινο, το λευκό, το μαύρο και το φυσικό του ξύλου. Ξύλινα φανάρια, κηροπήγια θα συνδυαστούν τέλεια με ξύλινα καφάσια, εταζέρες και πιατέλες. Γέμισε βάζα διακόσμησης με ηλίανθους και γιατί όχι φτιάξε μια γιρλάντα από αυτούς. Τοποθέτησε διακοσμητικές μέλισσες σε διάφορα μεγέθη και σχέδια για να ολοκληρώσεις το στολισμό σου. Φτιάξε επίσης και τις ανάλογες μπομπονιέρες με έτοιμα πουγκιά με μέλισσες ή βαζάκια γυάλινα με μέλι.

Βάπτιση κοριτσιού με θέμα μέλισσα Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Βάπτιση με θέμα ινδιάνος

Μπορεί η βάπτιση ινδιάνος σαν θεματολογία να παραμένει μια διαχρονική επιλογή εμείς, μολαταύτα μπορεί να σου δώσει μια πολύ μοντέρνα και πρωτότυπη βάπτιση αγοριού με μερικά boho στοιχεία. Το βασικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στο στολισμό είναι το ξύλο ενώ οι αποχρώσεις που θα κινηθείς θα είναι στο μπεζ, φυσικό, λευκό με μερικές πινελιές πορτοκαλί ή γαλάζιο. Φτιάξε σκηνές ινδιάνου με καλάμια και υφάσματα βάπτισης ενώ γέμισε το χώρο της εκκλησίας αλλά και της δεξίωσης με ονειροπαγίδες. Στη συνέχεια πρόσθεσε βάζα διακόσμησης ή σταντ βάπτισης γεμάτα με pampas grass και φτερά σε διάφορα μεγέθη. Στο ανάλογο μοτίβο θα είναι και το τραπέζι ευχών με ξύλινες πιατέλες, εταζέρες και μπωλ γεμάτα με θεματικά γλυκά και κουφέτα στις αποχρώσεις της υπόλοιπης διακόσμησης. Φτιάξε επίσης και τις ανάλογες μπομπονιέρες βάπτισης με μίνι σκηνές ινδιάνου από χάρτινα χωνάκια ή με διακοσμητικά για μπομπονιέρες με ινδιάνικη θεματολογία.

Βάπτιση με θέμα ινδιάνος Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Βάπτιση με θέμα το Διάστημα

Μια βάπτιση από άλλο πλανήτη είναι αυτή με θέμα το διάστημα. Κινήσου σε αποχρώσεις του μπλε navy, του λευκού και του ασημί με μερικές κίτρινες πινελιές. Επίλεξε μπλε υφάσματα βάπτισης που θα συνδυάσεις με λευκά και ασημένια μπαλόνια ή χάρτινες μπάλες θυμίζοντας έτσι τα αστέρια του ουρανού και τους πλανήτες του διαστήματος. Διακοσμητικοί πύραυλοι και αστροναύτες θα κοσμούν υπέροχα το στολισμό της εκκλησίας, το candybar και το πάρτυ βάπτισης. Χρησιμοποίησε επίσης κασπό και πιατέλες για να γεμίσεις με μαρσμέλλοου, κουφέτα και θεματικά γλυκά βάπτισης. Θα σου προτείναμε, μάλιστα, να φτιάξεις και την ανάλογη θεματική παιδική μπομπονιέρα με σακίδια πλάτης, κουτιά ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί που να έχει σχέση με το διάστημα.

Βάπτιση με θέμα το Διάστημα Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση με θέμα Καρυοθραύστης

Όπως ήδη έχουμε πει τα Χριστούγεννα από μόνα τους κρύβουν μια μοναδική μαγεία και ένα παραμυθένιο σκηνικό. Πιο πάνω αναφέραμε τη χριστουγεννιάτικη βάπτιση σε παστέλ χρωματισμούς. Σε αυτό το σημείο θα σου προτείναμε, αφορμώμενοι της εντυπωσιακής χρωματικής παλέτας των Χριστουγέννων, το θέμα βάπτισης καρυοθραύστης. Παιδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικες φιγούρες Καρυοθραύστη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη καθώς και χριστουγεννιάτικα κλαδιά και στεφάνια θα δεσπόζουν εντυπωσιακά στη διακόσμηση σου. Για το χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού διάλεξε επιτραπέζια διακοσμητικά σε κόκκινο, πράσινο και λευκό χρώμα. Γιατί όχι να μην στολίσεις και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με κλασικά κόκκινα στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες. Φυσικά, για το μενού βάπτισης προτίμησε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φαγητά της χώρας μας και ολόκληρου του κόσμου. Για περισσότερη χριστουγεννιάτικη λεπτομέρεια πρόσθεσε μπόλικο χιόνι και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Αυτή η ιδέα βάπτισης ταιριάζει τέλεια τόσο σε αγόρι όσο και σε κορίτσι ενώ είναι ιδανική για βάπτιση διδύμων.

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση με θέμα Καρυοθραύστης

Βάπτιση με θέμα παγώνι

Τέλος, ένα πανέμορφο, εντυπωσιακό και πρωτότυπο θέμα βάπτισης είναι το παγώνι. Παίξε με χρώματα παίρνοντας έμπνευση από τα φτερά του παγωνιού. Επομένως, συνδύασε αποχρώσεις του λιλά, του μπλε και του πράσινου με μερικές χρυσές πινελιές για ένα πιο σικάτο αποτέλεσμα. Φτιάξε τον ανθοστολισμό σου στα χρώματα που αναφέραμε και τοποθέτησε τον σε εντυπωσιακά βάζα και σταντ δαπέδου. Πρόσθεσε μπόες και φτερά παγωνιού. Έπειτα πρόσθεσε στο στολισμό βάπτισης διακοσμητικά παγώνια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη που θα δώσουν μια αίσθηση ζωντάνιας πάντα με στυλ και φινέτσα. Χρυσές πιατέλες και εταζέρες, γεωμετρικά φανάρια και εξαιρετικά κηροπήγια θα πλαισιώνουν τη πομπώδη διακόσμηση σου. Το αποτέλεσμα θα είναι ανεπανάληπτο ενώ ταιριάζει σε κάθε εποχή.

Βάπτιση με θέμα παγώνι Πρωτότυπες Ιδέες για Βάπτιση

Αυτές ήταν μονάχα μερικές πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση που θα σου δώσουν έμπνευση  να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό για μια από τις πιο σημαντικές μέρες του παιδιού σου, τη βάπτιση του. Ό, τι θέμα και να επιλέξεις η δική σου προσωπική πινελιά και φαντασία θα φτιάξουν κάτι μοναδικό. Επιστράτευσε, λοιπόν, την ανιδιοτελή αγάπη που τρέφεις για το μωράκι σου και με λίγη έμπνευση και δημιουργικότητα θα έχεις μια εκλεκτή DIY βάπτιση.

[print_link]