Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου 15 Ιδέες

Πώς να Στολίσεις Πασχαλινά το Σπίτι σου: 15 Ιδέες

Το Πάσχα κατέφθασε με τις ανοιξιάτικες πινελιές να κατακλύζουν τον εντυπωσιακό καμβά της φύσης ενώ όλα τριγύρω διέπονται από μια πασχαλινή ατμόσφαιρα. Φέρε όλη αυτή την πανδαισία χρωμάτων και γιορτινών μυρωδιών στο προσωπικό σου χώρο. Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου; Μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε μερικές ιδέες που θα βάλουν το σπίτι σου από άκρη στο πασχαλινό πνεύμα.

Πασχαλινά στεφάνια

Μια από τις νούμερο ένα DIY ιδέες για το Πάσχα και το πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου είναι αδιαμφισβήτητα τα πασχαλινά στεφάνια. Εμείς μάλιστα θα σου προτείναμε να συνδυάσεις την Άνοιξη με το Πάσχα δημιουργώντας εντυπωσιακά χειροποίητα στεφάνια. Σε βέργινα στεφάνια, από φελιζόλ ή ακόμη και τελάρα κεντήματος στόλισε πάνω πασχαλινά διακοσμητικά όπως διακοσμητικά αυγά, πουλάκια και λαγουδάκια. Πρόσθεσε μερικά ανοιξιάτικα διακοσμητικά όπως λουλούδια και πεταλούδες για να δώσεις την απαραίτητη ζωηρή εμφάνιση στις DIY πασχαλινές κατασκευές σου.

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου Πασχαλινά στεφάνια

Πασχαλινές γιρλάντες

Αν θες να πας ένα βήμα παραπέρα στο πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου, μια από τις DIY πασχαλινές προτάσεις μας είναι οι χειροποίητες πασχαλινές γιρλάντες. Μάλιστα αποτελούν υπέροχες πασχαλινές κατασκευές για παιδιά, που θα μπορούσατε να κάνετε μαζί και να περάσετε δημιουργικά το χρόνο σας. Φτιάξε αυγά, λαγουδάκια ή ό,τι άλλο θες από πολύχρωμα χαρτόνια ή ανοιξιάτικα υφάσματα. Κρέμασε τα σε ένα κορδόνι και η γιρλάντα σου θα είναι έτοιμη. Μια άλλη πολύ εύκολη ιδέα για κατασκευή πασχαλινής γιρλάντας είναι να χρησιμοποιήσεις πολλές διαφορετικές κορδέλες και κορδόνια τα οποία θα δέσεις σε ένα κορδόνι σχηματίζοντας μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή γιρλάντα. Τέλος, μια λίγο δυσκολότερη κατασκευή είναι η πασχαλινή γιρλάντα με λαμπάκια και αυγά. Σε πλαστικά αυγά άνοιξε μια μικρή τρύπα με πένσα. Πέρασε σε κάθε λαμπάκι από ένα αυγό και φτιάξε τα δικά σου φωτεινά πασχαλινά αυγά.

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου Πασχαλινές γιρλάντες

Βάζα με πασχαλινά αυγά και λουλούδια

Οι πασχαλινές συνθέσεις με βάζα είναι μια εύκολη και ιδιαίτερα οικονομική λύση στο πως να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου. Γέμισε διακοσμητικά βάζα με πασχαλινά αυγά και γέμισε τα με ανοιξιάτικα λουλούδια ή pampas grass για ένα πιο boho αποτέλεσμα. Στόλισε το πασχαλινό τραπέζι, το δάπεδο ή όπου αλλού έχεις φανταστεί.

Βάζα με πασχαλινά αυγά και λουλούδια

Πασχαλινά κεριά και κηροπήγια

Για μια διακόσμηση το Πάσχα φτιάξε και την ανάλογη ατμόσφαιρα με πασχαλινά κεριά και κηροπήγια. Μια διακοσμητική ιδέα για την πασχαλινή περίοδο είναι να διαλέξεις διακοσμητικά πασχαλινά αυγά τα οποία θα σπάσεις στην μέση. Γέμισε τα με λιωμένο κερί χρησιμοποιώντας ένα φιτίλι. Πριν το κερί κρυώσει και γίνει συμπαγές μπορείς να ρίξεις και το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Στην συνέχεια τοποθέτησε τα σε χάρτινες αυγοθήκες. Διακόσμησε τις με ανοιξιάτικα διακοσμητικά και λουλούδια ή άφησε τις σκέτες για ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου πασχαλινά κηροπήγια. Πώς; Διάλεξε χαμηλά κηροπήγια που θα λειτουργήσουν σαν βάση. Έπειτα κόλλησε πάνω τους διαδοχικά πασχαλινά αυγά. Στην κορυφή τοποθέτησε κεριά ρεσώ ή ανοιξιάτικα διακοσμητικά.

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου Πασχαλινά κεριά και κηροπήγια

Κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά για το σπίτι

Ψάχνεις εύκολες πασχαλινές κατασκευές για το σπίτι που θα ξεχωρίσουν με την πρωτοτυπία τους; Φτιάξε κρεμαστά διακοσμητικά με δίσκους και πιατέλες. Μετέτρεψε τους σε εντυπωσιακά κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά, στολίζοντας τα γιορτινά ανάλογα με το στυλ σου. Διαφορετικά μπορείς να φτιάξεις  κρεμαστούς λαγούς του Πάσχα από τελάρα κεντήματος και πασχαλινά υφάσματα. Για το καλωσόρισμα της Άνοιξης και του Πάσχα θα σου προτείναμε επίσης το μπουκέτο από σουπλά με λουλούδια ή το πλακάκι από γρασίδι με πασχαλινά – ανοιξιάτικα στολίδια.

Κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά για το σπίτι

Κλαδιά με πασχαλινά αυγά

Αν θες μια οικονομική πασχαλινή διακόσμηση που να μην υστερεί σε ομορφιά στόλισε κλαδιά με πασχαλινά αυγά και στολίδια. Μια άλλη ιδέα είναι πάνω στα κλαδιά να κολλήσεις πολύχρωμα πομ – πομ δίνοντας μια ευχάριστη και παιχνιδιάρικη νότα στο σπίτι σου.

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου Κλαδιά με πασχαλινά αυγά

Χειροποίητα πασχαλινά δέντρα

Ποιος είπε ότι δέντρο στολίζουμε μόνο τα Χριστούγεννα; Μια νέα τάση που κατακτά ολοένα και περισσότερο έδαφος είναι τα πασχαλινά δέντρα με αυγά. Φτιάξε το δικό σου πασχαλινό δέντρο κολλώντας πάνω σε έναν κώνο από φελιζόλ ή από χαρτόνι διακοσμητικά αυγά. Πρόσθεσε λίγο moss τύπου βρύο και 1-2 μικρά διακοσμητικά. Προαιρετικά μπορείς να βάλεις την δημιουργία σου μέσα σε κασπώ.

Χειροποίητα πασχαλινά δέντρα

Πασχαλινά καλάθια

Στο πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου δεν θα μπορούσαμε να μην προσθέσουμε στη λίστα μας τα πασχαλινά καλάθια. Χρησιμοποίησε καλάθια, καφάσια, τελάρα ή κασπώ ως βάση. Έπειτα γέμισε τα με πασχαλινά αυγά, πασχαλινά διακοσμητικά, λουλούδια ακόμη και πασχαλινά, σοκολατένια αυγά για μια έξτρα γλυκιά πινελιά. Διακόσμησε τα στο γιορτινό τραπέζι της Λαμπρής, στον πάγκο της κουζίνας ή συμπεριέλαβε τα στην πασχαλινή διακόσμηση τζακιού σου.

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου Πασχαλινά καλάθια

Πασχαλινά centerpieces για στολισμό του Πάσχα

Για το ντεκόρ του πασχαλινού τραπεζιού φτιάξε τα δικά σου πασχαλινά centerpiece ανάλογα με το στυλ και την χρωματική παλέτα της υπόλοιπης διακόσμησης σπιτιού. Εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες για να πάρεις έμπνευση και να ξεκινήσεις να δημιουργείς.

Πασχαλινή εταζέρα

Από τις πιο εντυπωσιακές πασχαλινές προτάσεις μας είναι οι εταζέρες με πασχαλινά διακοσμητικά. Αποτελούν τέλεια ιδέα για ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση. Διακόσμησε τις με πασχαλινά στολίδια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Πρόσθεσε μερικά μικρά μπουκαλάκια με λουλούδια ή μικρές πινακίδες. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι πέρα από να τα τοποθετήσεις όπως έχεις φανταστεί και το αποτέλεσμα θα είναι φαντασμαγορικό.

Πασχαλινή εταζέρα

Δίσκος με λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά

Μια εύκολη ιδέα διακόσμησης για το Πάσχα είναι οι δίσκοι με λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Διάλεξε περίτεχνους δίσκους και πιατέλες και στόλισε τους με βάζα και λουλούδια, κηροπήγια ή φανάρια. Πρόσθεσε επιτραπέζια πασχαλινά διακοσμητικά και η πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού σου είναι έτοιμη. Τόσο γρήγορα, τόσο εύκολα!

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου Δίσκος με λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά

Centerpiece με φλοίδα κορμού και πασχαλινά διακοσμητικά

Το πασχαλινό centerpiece με φλοίδα κορμού ταιριάζει τέλεια σε μια πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού. Θα χρειαστείς ένα αποξηραμένο φλοιό από κορμό, πασχαλινά διακοσμητικά αυγά, βαζάκια, μπουκάλια καθώς και ανοιξιάτικα λουλούδια. Κόλλησε πάνω στο φλοιό τα υλικά σου και έπειτα βάλε μέσα στα γυάλινα είδη τα λουλουδάκια. Πρόσθεσε λίγο μος και είναι έτοιμο.

Centerpiece με φλοίδα κορμού και πασχαλινά διακοσμητικά

Πασχαλινές καμπάνες

Οι γυάλινες καμπάνες ταιριάζουν σε κάθε εποχή και δίνουν πάντα ένα εξαιρετικό διακοσμητικό αποτέλεσμα. Φτιάξε εσωτερικά πασχαλινά σκηνικά με διάφορα διακοσμητικά του Πάσχα και της άνοιξης. Προαιρετικά στόλισε την και εσωτερικά με κορδέλες και κορδόνια. Στην ίδια λογική είναι και η ανοιξιάτικη κουφετομηχανή με γυάλες σφαίρα καθώς και οι DIY πασχαλινές μπάλες με τρύπα. Για μια πιο μοντέρνα αισθητική θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις γεωμετρικά φανάρια.

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου Πασχαλινές καμπάνες

DIY πασχαλινά αυγά

Τα πασχαλινά αυγά είναι ένα από τα πιο σημαντικά σύμβολα του Πάσχα για αυτό η επόμενη ιδέα μας βασίζεται σε αυτά. Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά, χειροποίητα πασχαλινά στολίδια – αυγά σε όποιο στυλ και ύφος θέλεις. Χρησιμοποίησε αυγά από φελιζόλ σε διαφορετικά μεγέθη και ξεκίνα να τα στολίζεις. Για μια glam προσέγγιση του Πάσχα φτιάξε ένα πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες. Για έναν ρουστίκ στολισμό χρησιμοποίησε μος και κορδέλες λινάτσας. Έπειτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κουμπιά, πέρλες, χρυσόσκονες, κομματάκια από cd και πολλά άλλα. Οι ιδέες είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Στόλισε τα σε γυάλινα είδη, μπωλ ή όπου αλλού θέλεις.

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου DIY πασχαλινά αυγά

DIY πασχαλινά βαζάκια και μπουκάλια

Βγάλε από τα ντουλάπια σου ξεχασμένα μπουκάλια από κρασί, κολόνιες και γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας γιατί θα τα χρειαστείς στην επόμενη πασχαλινή κατασκευή. Γέμισε τα με νερό και αν θέλεις ρίξε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στόλισε τα με ανοιξιάτικα λουλούδια και κλαδιά. Για diy πασχαλινά βαζάκια, στόλισε τα καπάκια από τα βαζάκια με πασχαλινά στολίδια και γέμισε τα με σοκολατάκια ή μικρά διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε πολύχρωμες κορδέλες και πασχαλινά υφάσματα. Φτιάξε τουλάχιστον 2-3 από το καθένα για να τα στολίσεις σε μια γωνιά του χώρου σου όλα μαζί.

DIY πασχαλινά βαζάκια και μπουκάλια

Υφάσματα, κουρτίνες και ριχτάρια

Μια γρήγορη απάντηση στο ερώτημα “πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου” θα βρεις ανανεώνοντας υφάσματα, κουρτίνες και ριχτάρια. Αποχαιρέτησε τα βαριά και χουχουλιάρικα υφάσματα που κοσμούσαν το σπιτικό σου όλο τον χειμώνα και αντικατέστησε τα με αέρινες κουρτίνες και φλοράλ υφάσματα. Για μια αέρινη πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού, πρόσθεσε πασχαλινά μαξιλαράκια και ανοιξιάτικα τραπεζομάντηλα. Θα έχεις πετύχει μια ανανέωση σπιτιού στο άψε σβήσε.

Πώς να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου Υφάσματα, κουρτίνες και ριχτάρια

Μπες για τα καλά στο πνεύμα των ημερών και φέρε την ανεμελιά και την ζωηράδα της φύσης στον προσωπικό σου χώρο. Φτιάξε μια πασχαλινή διακόσμηση με τα χεράκια σου που θα βάλει κατευθείαν στο γιορτινό πνεύμα και θα σε ανανεώσει.

[print_link]