Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Τοίχου

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Τοίχου: 9 Πρωτότυπες Ιδέες

Κάθε Χριστούγεννα θέλουμε να ξεπερνάμε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της προηγούμενης χρονιάς με μια παραπάνω γιορτινή λεπτομέρεια ή κάποια χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Πέρα από αυτό όμως, Χριστούγεννα δεν σημαίνει μονάχα στόλισμα του δέντρου αλλά ένας γενικότερος στολισμός του σπιτιού. Οι τοίχοι είναι ένα μέρος του σπιτιού που πολύ συχνά δεν συμπεριλαμβάνεται στη γενικότερη διακόσμηση παραμένοντας γυμνοί και άψυχοι. Από την άλλη, η γιορτινή διακόσμηση των τοίχων είναι μια λειτουργική λύση για σένα που ψάχνεις χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για μικρούς χώρους. Όπως και να έχει η διακόσμηση τοίχου τα φετινά Χριστούγεννα αποτελεί προτεραιότητα μας. Για αυτό και εμείς σου ετοιμάσαμε μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές τοίχου που θα ξεχωρίσουν με τη πρωτοτυπία τους. Είσαι έτοιμη;

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ξύλινους κρίκους και γυάλινες μπάλες

Μια από τις επιτοίχιες συνθέσεις που αγαπάμε ιδιαίτερα είναι το εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με ξύλινους κρίκους και γυάλινες μπάλες. Είναι μια πρόταση για χριστουγεννιάτικες κατασκευές τοίχου που ταιριάζει σε οποιοδήποτε δωμάτιο και αν επιλέξεις να τη κρεμάσεις. Δέσε τους ξύλινους κρίκους μεταξύ τους ξεκινώντας από τους περισσότερους προς τους λιγότερους σχηματίζοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο αριθμός των κρίκων εξαρτάται από το μέγεθος που θέλεις να έχει η κατασκευή σου. Αφού τελειώσεις με αυτό κρέμασε σε κάθε κρίκο τις χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες που θα έχεις επιλέξει. Μόλις τελειώσεις κόλλησε πάνω μικρά διακοσμητικά αστεράκια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου θα είναι έτοιμο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ξύλινους κρίκους και γυάλινες μπάλες

Χριστουγεννιάτικο δέντρο κρεμαστό με ξύλα

Παραμένοντας στα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα θα σου προτείναμε να φτιάξεις μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη σύνθεση τοίχου με ξύλα ή κορμούς. Στερέωσε πάνω στο τοίχο σου ξύλα σε διάφορα μεγέθη από το μεγαλύτερο στο μικρότερο σχηματίζοντας και εδώ ένα δέντρο. Έπειτα πρόσθεσε λαμπάκια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια. Είναι από εκείνες τις χριστουγεννιάτικες ιδέες που δένουν τέλεια σε ένα μικρό διαμέρισμα χωρίς να λείπει το στυλ και το γιορτινό κλίμα.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο κρεμαστό με ξύλα

Χριστουγεννιάτικο μακραμέ με κανέλα

Μια boho πρόταση για χριστουγεννιάτικες κατασκευές τοίχου είναι το χριστουγεννιάτικο μακραμέ με κανέλα. Διάλεξε μεγάλα στικ κανέλας και κρέμασε από αυτή χριστουγεννιάτικες κορδέλες και κορδόνια στα χρώματα που θέλεις. Για περισσότερη λεπτομέρεια πρόσθεσε μερικά κλαδιά. Είναι μια εύκολη λύση για σένα που αναρωτιέσαι πως να φτιάξω χειροποίητα διακοσμητικά τα Χριστούγεννα.

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Τοίχου Χριστουγεννιάτικο μακραμέ με κανέλα

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Στα διακοσμητικά τοίχου ανήκουν και οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες DIY. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές καθώς μπορείς να αφήσεις την φαντασία σου να σε καθοδηγήσει. Χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικες κορδέλες και λαμπάκια, αποξηραμένα φρούτα και κανέλες ή φουντίτσες και χάντρες. Ταιριάζουν τέλεια τόσο στο χριστουγεννιάτικο στολισμό τοίχου όσο και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού.

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Τοίχου Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Χριστουγεννιάτικη σύνθεση τοίχου με κορνίζες

Μια πρωτότυπη κατασκευή που αγαπάμε ιδιαίτερα είναι η χριστουγεννιάτικη κατασκευή με κορνίζες. Επίλεξε παλιές κορνίζες που έχεις κάπου καταχωνιάσει και κόλλησε εσωτερικά χριστουγεννιάτικα υφάσματα. Έπειτα κόλλησε τις μεταξύ τους δημιουργώντας την αίσθηση ενός χειροποίητου παραθύρου. Στόλισε το εξωτερικά με μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Τοίχου Χριστουγεννιάτικη σύνθεση τοίχου με κορνίζες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χιονόμπαλες

Στα χριστουγεννιάτικα χειροποίητα διακοσμητικά τοίχου ανήκουν αν μη τη άλλο τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Μια πρόταση μας για φέτος είναι το χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χιονόμπαλες και χιονοκουβέρτα που θα δώσει μια χιονισμένη οπτική στο χώρο σου. Τύλιξε ένα στεφάνι από φελιζόλ με χιονοκουβέρτα και κόλλησε πάνω μερικές χιονόμπαλες δίνοντας μια τρισδιάστατη αίσθηση. Κόλλησε πάνω μερικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια σε παλ και λευκές αποχρώσεις και το DIY στεφάνι σου θα είναι έτοιμο.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χιονόμπαλες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με αποξηραμένα και ανοιγόμενη μπάλα

Δεν έχεις αποφασίσει αν αγαπάς περισσότερο το φθινόπωρο ή τα Χριστούγεννα; Τότε σου έχουμε ιδέα για χριστουγεννιάτικο στεφάνι που έχει λίγο από όλα. Επίλεξε ένα βέργινο στεφάνι και στερέωσε πάνω ένα κομμάτι από γιρλάντες ελάτου. Έπειτα κόλλησε κατά τόπους αποξηραμένα φρούτα και κανέλες μέσα ή έξω από τις ανοιγόμενες μπάλες. Η δημιουργία σου θα είναι φαντασμαγορική και μυρωδάτη.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με αποξηραμένα και ανοιγόμενη μπάλα

Μαυροπίνακας με χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μια ακόμη μοντέρνα ιδέα για επιτοίχιες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις είναι ο μαυροπίνακας με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Σχημάτισε πάνω στο μαυροπίνακα ένα δέντρο και κόλλησε εντός των ορίων του μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά. Είναι μια εξαιρετική πρόταση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Τοίχου Μαυροπίνακας με χριστουγεννιάτικα στολίδια

Επιτοίχια χριστουγεννιάτικη κατασκευή με δίσκο

Για το τέλος σου αφήσαμε μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή με ένα υλικό έκπληξη, έναν δίσκο. Επίλεξε έναν δίσκο με γείσο μιας κάποιας επιφάνειας και μετέτρεψε τον σε ένα χριστουγεννιάτικο κάδρο. Κόλλησε πάνω μος, δεντράκια και χριστουγεννιάτικα ζωάκια ή φιγούρες φτιάχνοντας ένα γιορτινό σκηνικό.

Επιτοίχια χριστουγεννιάτικη κατασκευή με δίσκο

Στόλισε το σπίτι από άκρη σε άκρη και ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Γέμισε το χρόνο στο σπίτι δημιουργικά φτιάχνοντας τις δικές σου μοναδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα ξεχωρίσουν για το στυλ τους.

[print_link]