Γάμος 2022 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Γάμος 2022: Όλα Όσα Πρέπει να Μάθεις

Το 2022 είναι εδώ και οι μέλλουσες νύφες έχουν αρχίσει να οργανώνουν ξανά τον γάμο των ονείρων τους. Είπες και εσύ το “I do” και ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο σου; Ψάχνεις τις νέες τάσεις του γάμου, τις ιδανικές ημερομηνίες γάμου 2022 αλλά και φρέσκες ιδέες και συμβουλές; Ο γάμος 2022 προβλέπεται να είναι πιο φαντασμαγορικός από ποτέ μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα και πολλές αναβολές. Βρες Τώρα απαντήσεις σε όλα αυτά που ψάχνεις και ξεκίνα να οργανώνεις το DIY γάμο σου, όπως τον έχεις φανταστεί.

Τάσεις γάμου 2022

Ο γάμος 2022 υποδέχεται τις πιο κομψές και μοντέρνες τάσεις. Από το μενού γάμου που θα επιλέξεις, μέχρι τη διακόσμηση και το νυφικό, τα φετινά trends είναι κομψά και ιδιαίτερα προσωποποιημένα. Πώς να μην είναι άλλωστε; Εσύ και όλες οι bride to be δυσκολεύτηκαν πολύ τα τελευταία χρόνια με την μια αναβολή του γάμου να διαδέχεται την άλλη.

Destination weddings

Οι γάμοι 2022 αποφεύγουν την πόλη και προτιμούν ένα διαφορετικό προορισμό που πέρα από τη γαμήλια τελετή θα προσφέρει και εμπειρίες σε σένα και τους καλεσμένους σου. Διάλεξε ένα ρομαντικό μέρος, ένα εξωτικό προορισμό ή μια περιοχή που έχεις ονειρευτεί τον γάμο σου με το άλλο σου μισό. Οργάνωσε ένα γεμάτο σαββατοκύριακο με τους καλεσμένους σου και πλαισίωσε το γάμο σου με όμορφες εμπειρίες και αναμνήσεις.

Destination weddings

Micro Wedding – γάμος σε κλειστό κύκλο

Ο γάμος σε στενό κύκλο ή αλλιώς micro wedding έκανε έντονα την εμφάνιση του μέσα στην πανδημία και συνεχίζει να παραμένει ψηλά στις τάσεις. Πέρα του ότι είναι ιδανική επιλογή για έναν εκλεκτό γάμο και ένα destination wedding, δίνει έμφαση στη στιγμή και στα πρόσωπα. Όσο μικρότερη είναι η λίστα καλεσμένων τόσο πιο κοντά θα έρθεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα μια τόσο σημαντική στιγμή όπως αυτή. Αυτοί οι παράμετροι είναι πολύ σημαντικοί για αυτό και είναι για πολλά ζευγάρια η πρώτη επιλογή.

Micro Wedding - γάμος σε κλειστό κύκλο

Mix and match γάμοι

Η διακόσμηση του γάμου αποκτά παιχνιδιάρικο ύφος με τις mix and match επιλογές. Συνδύασε διάφορα στυλ και χρώματα για να φτιάξεις ένα πλουραλιστικό γάμο με άποψη. Επίλεξε στοιχεία glam, chic και βάλε μερικές παραδοσιακές πινελιές. Το ίδιο ακολούθησε και στη χρωματική παλέτα που θα διαλέξεις για τη διοργάνωση γάμου 2022.

Mix and match γάμοι

Μενού γάμου με τοπικά προϊόντα

Το μενού του γάμου κάνει επιστροφή στις ρίζες με τα τοπικά προϊόντα να βρίσκονται ψηλά στις επιλογές. Γεύσεις που μεγαλώσαμε και συναντάμε σε κάθε περιοχή της Ελλάδας αποκτούν μοντέρνα διάσταση σε ένα μενού που παντρεύει το σήμερα με την παράδοση.

Μενού γάμου με τοπικά προϊόντα

Παραμυθένιος φωτισμός γάμου

Το στυλ γάμου απογειώνεται από το κατάλληλο φωτισμό δεξίωσης. Ο τρόπος με τον οποίο θα φωτιστούν οι εσωτερικοί ή/και εξωτερικοί χώροι στη δεξίωση του γάμου θα διαμορφώσει και την ατμόσφαιρα ολόκληρης της βραδιάς. Επομένως, ο παραμυθένιος φωτισμός αποτελεί προτεραιότητα για τις νύφες του 2022. Φτιάξε το φωτισμό σου έτσι ώστε να θυμίζει ταινία του σινεμά.  Επίλεξε γλόμπους, λαμπάκια σε σειρά ή φωτισμό που θυμίζει φεστιβάλ. Για ένα πιο grande αποτέλεσμα συνδύασε vintage πολυελαίους, κλασικά κηροπήγια και φανάρια.

Παραμυθένιος φωτισμός γάμου

Προσωποποιημένοι γάμοι

Ο γάμος 2022 είναι κομμένος και ραμμένος στο στυλ και τις εμπειρίες των ζευγαριών. Τα ίδια τα ζευγάρια αλλά και οι wedding planners αφουγκράζονται τα «θέλω» οργανώνοντας έναν προσωποποιημένο γάμο. Έτσι δημιουργούνται ανεπανάληπτοι γάμοι που παίρνουν έμπνευση από την μοναδική προσωπικότητα και στάση ζωής που έχει το κάθε μελλόνυμφο ζευγάρι.

Προσωποποιημένοι γάμοι

Θέματα και χρώματα γάμου 2022

Ποια είναι τα θέματα γάμου και οι χρωματικές παλέτες που θα κυριαρχήσουν φέτος; Τι επιλέγουν οι παγκόσμιοι στυλίστες και οι αναγνωρισμένοι γκουρού των γάμων;

Παστελ χρώματα γάμου

Οι γάμοι 2022 είναι ντυμένοι με παστελ αποχρώσεις που προσδίδουν μια απαράμιλλη κομψότητα και παραμυθένιο χαρακτήρα. Η απλότητα των παλ χρωμάτων σε συνδυασμό με μερικές λαμπερές πινελιές υπόσχονται να απογειώσουν τον γάμο σου.

Παστελ χρώματα γάμου

Έντονες αποχρώσεις σε στολισμό γάμου

Από την άλλη έχουμε τους πιο τολμηρούς που δεν διστάζουν να προσθέσουν στη χρωματική παλέτα τους μερικές έντονες αποχρώσεις. Το κίτρινο, το κοραλί, το μωβ και το navy μπλε ακόμη και το μπορντώ με το μαύρο είναι βρίσκονται στις τάσεις. Συνδύασε τα με παστέλ χρώματα ή γήινους τόνους για να δώσεις ένα παιχνιδιάρικο ή πομπώδες αποτέλεσμα αντίστοιχα.

Έντονες αποχρώσεις σε στολισμό γάμου

Γάμος με το χρώμα της χρονιάς Veri Peri

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2022, που δεν είναι άλλο από ένα ζωηρό μωβ με ένταση και συνάμα κομψότητα. Το ονομάζει veri peri και είναι έτοιμο να κατακλύσει τους γάμους του 2022. Πέρα από τις υπόλοιπες αποχρώσεις του μωβ συνδυάζεται εξίσου με το χρυσό και το ασημί ανάλογα με το τι σου αρέσει. Οργάνωσε, λοιπόν, έναν γάμο με το χρώμα της χρονιάς να δεσπόζει στον ανθοστολισμό του γάμου, τις μπομπονιέρες 2022, ακόμη και στο νυφικό σου!

Γάμος με το χρώμα της χρονιάς Veri Peri

Θέματα γάμου 2022

Πέρα από τα χρώματα του γάμου τα θέματα που ξεχωρίζουν για το 2022 διέπονται από μια μοναδικότητα και εντυπωσιακά μοτίβα. Ο vintage γάμος, ο ναυτικός γάμος με μπλε navy πινελιές, ο χειμωνιάτικος γάμος με θέμα τα παγωμένα τοπία, ο χίπικος boho γάμος, οι eco friendly γαμήλιες τελετές αλλά και οι γάμοι που παίρνουν έμπνευση από τις ταινίες έχουν την τιμητική τους φέτος.

Θέματα γάμου 2022

Συμβολικές μπομπονιέρες γάμου

Όπως ήδη έχεις καταλάβει ο γάμος 2022 είναι πιο ανθρωποκεντρικός και διέπεται από όμορφα και έντονα συναισθήματα. Σε αυτή τη λογική διαμορφώνονται και οι μπομπονιέρες γάμου. Δίνεται έμφαση στα εκλεκτά υλικά για μπομπονιέρες ενώ αποκτούν έναν συμβολικό χαρακτήρα. Γίνονται περισσότερο ευχαριστήρια δώρα για καλεσμένους που θα τους μείνουν και μετά το πέρας του γάμου. Φτιάξε, λοιπόν, φαντασμαγορικές DIY μπομπονιέρες γάμουαντικείμενα. Μπορείς μαζί με αυτές ή και ξεχωριστά να συμπεριλάβεις ένα kit γάμου με όλα τα απαραίτητα πράγματα της εποχής όπως απολυμαντικό χεριών και μάσκες. Ομόρφυνε τα δωράκια καλωσορίσματος με μερικά ευχάριστα πράγματα, όπως για παράδειγμα, μίνι μπουκάλια σαμπάνιας, γλυκές λιχουδιές, κεριά, βεντάλιες, σάλι και ότι άλλο έχεις φανταστεί. Όπως και να έχει οι ιδέες για μπομπονιέρες γάμου είναι άπειρες και θα βρεις ό,τι επιθυμείς σύμφωνα με το στυλ σου.

Συμβολικές μπομπονιέρες γάμου

Χώροι γάμων και δεξιώσεων

Η απομάκρυνση από τα αστικά κέντρα ανοίγει στους γάμους νέες επιλογές για εναλλακτικούς χώρους δεξιώσεων αλλά και για τη γαμήλια τελετή. Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν πρωτότυπες τοποθεσίες κοντά στη φύση, πρωτότυπα μέρη για γάμο. Ξέφωτα, αμπελώνες, παραλίες, και ειδικά διαμορφωμένα κτήματα βρίσκονται ψηλά στις τάσεις. Κλειστοί χώροι δεξιώσεων και πάρτυ που βρίσκονται εξίσου ψηλά στις προτιμήσεις είναι αυτοί που έχουν διάτρητο φως και μαγευτική θέα.

Χώροι γάμων και δεξιώσεων

Πάρτυ γάμου

Η ανάγκη για αληθινή διασκέδαση αποτάσσει όλους τους τύπους και τα «πρέπει» μιας δεξίωσης και καλωσορίζει τα πάρτυ γάμου. Με αυτό το τρόπο δίνεται μια ξέγνοιαστη νότα που οι καλεσμένοι κάθε ηλικίας μπορούν να διασκεδάσουν και να χορέψουν χωρίς δεύτερη σκέψη!

Πάρτυ γάμου

Νυφικά 2022 και χτένισμα

Αγαπημένη μας νύφη το 2022 έχει φέρει νέες τάσεις και στα νυφικά και στα γαμήλια χτενίσματα. Φαίνεται οι μεγάλοι οίκοι και οι νύφες του σήμερα να επιλέγουν φορέματα με παιχνιδιάρικα σχέδια όπως έναν ώμο, μπόλικη λάμψη και περίτεχνα φορέματα δαντέλας. Από την άλλη η απλότητα και η minimal αισθητική είναι μια ωδή στην υψηλή ραπτική και την φινέτσα παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις νύφες του 2022. Για τις πιο τολμηρές οι φλοράλ επιλογές σε παστελ χρωματισμούς είναι η απόλυτη τάση για το 2022. Όσον αφορά τα χτενίσματα γάμου το απλό και χαλαρό στυλ είναι το μυστικό της επιτυχίας. Επίλεξε, beach waves, χαλαρές πλεξούδες και κότσους. Συνδύασε τα με λουλουδάτα ή περίτεχνα στεφάνια και διακοσμητικά μαλλιών.

Νυφικά 2022 και χτένισμα

Πώς να οργανώσεις το γάμο 2022

Αφού μιλήσαμε για τις τάσεις και τις DIY ιδέες του γάμου έχουμε να σου δώσουμε και μερικές συμβουλές για την καλύτερη οργάνωση γάμου χωρίς περιττό άγχος. Αρχικά, με την έκρηξη των γάμων το 2022 ακολούθησε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη. Κλείσε έγκαιρα τους επαγγελματίες γάμου και έλα σε άμεση επαφή μαζί τους. Έτσι θα μπορέσουν να αφουγκραστούν τις επιθυμίες και τα θέλω σου. Έπειτα, καλό θα ήταν να διατηρήσεις μια διαλλακτικότητα ως προς τις ημερομηνίες και τις ημέρες που θα γίνει ο γάμος. Όσον αφορά τη DIY διακόσμηση γάμου σου, φτιάξε μια λίστα και προτεραιοποίησε τις ανάγκες σου. Τέλος, μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο μια τόσο σημαντική μέρα θέλεις να την περάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα που θα χαρούν αληθινά για σένα. Για αυτό το λόγο αναθεώρησε τη λίστα καλεσμένων σου κρατώντας αυτούς που πραγματικά θέλουν να παρευρεθούν στη στιγμή σου.

Πώς να οργανώσεις το γάμο 2022

Ιδανικές ημερομηνίες γάμου 2022

Όπως ήδη είπαμε με τους γάμους να έχουν πάρει φωτιά μετά από μια περίοδο ανάπαυλας είναι πολύ σημαντικό να βρεις τις ιδανική ημερομηνία για τον γάμο σου. Αρχικά θα σε συμβουλεύαμε να αποφασίσεις αρκετά νωρίς πότε θέλεις να πεις το μεγάλο ναι γιατί η λίστα αναμονής είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε πολλούς δήμους και εκκλησίες. Έπειτα δώσε αξία σε σημαντικότητα και σε άλλες μέρες της εβδομάδες. Οι καθημερινές είναι τα νέα Σάββατα για τους γάμους του 2022. Σπάσε τα μέχρι τώρα συνηθισμένα και διαμόρφωσε τις δικές σου τυχερές ημερομηνίες 2022. Τι καλύτερο από το να θυμάσαι εκείνη την Τρίτη ή την Πέμπτη που είπες το μεγάλο ναι στο έτερον σου ήμισυ.

Ιδανικές ημερομηνίες γάμου 2022

Οι γάμοι το 2022 ξεκίνησαν και υπόσχονται να αφήσουν ιστορία. Γίνε η νύφη που έχεις φανταστεί χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στα όνειρα σου. Οργάνωσε έναν DIY γάμο με την τελευταία λέξη της μόδας και την δική σου προσωπική πινελιά.

[print_link]