Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια: Φτιάξ΄τα μόνη σου

Το πασχαλινό στεφάνι ολοκληρώνει την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού σου και αποτελεί μια must επιλογή για το Πάσχα. Αν λοιπόν φέτος θες να κάνεις τη διαφορά φτιάχνοντας κάτι μόνη σου, διάλεξε μια από τις παρακάτω ιδέες για χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια και στόλισε την εξώπορτα σου πασχαλινά, εύκολα και οικονομικά.

Πασχαλινό στεφάνι – λαγουδάκι

Μία από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια είναι το diy πασχαλινό στεφάνι λαγουδάκι. Φτιάξ’το και απογείωσε την πασχαλινή διακόσμηση εξώπορτας σου! Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι πολύ απλά: φελιζόλ στεφάνι, λευκή μπόα (γιρλάντα με φτερά) και τσόχα ροζ. Θα θέλει όλη γειτονιά ένα ίδιο! Ένα στεφάνι με απλά, φθηνά υλικά και πολλή φαντασία!

Πασχαλινό στεφάνι - λαγουδάκι

Πασχαλινό στεφάνι με κορδέλες και πασχαλινά διακοσμητικά

Μια άλλη πρόταση που σου έχουμε είναι το DIY πασχαλινό στεφάνι με κορδέλες και διακοσμητικά. Κόψε πολλές διαφορετικές, χρωματιστές κορδέλες και κόλλησε τις σε ένα βέργινο στεφάνι. Συμπλήρωσε με πασχαλινά διακοσμητικά όπως με αυγουλάκια ή ξύλινα λαγουδάκια! Είναι πολύ εύκολη κατασκευή που, όμως θα στολίσει υπέροχα την εξώπορτα του σπιτιού σου.

Πασχαλινό στεφάνι με κορδέλες και πασχαλινά διακοσμητικά

Πασχαλινό στεφάνι με τελάρο κεντήματος

Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές πασχαλινές διακοσμήσεις φτιάξε ένα πασχαλινό στεφάνι από τελάρο κεντήματος.  Κόλλησε πάνω διακοσμητικά πασχαλινά λουλούδια και πάντρεψε την Άνοιξη με το Πάσχα σε ένα πανέμορφο και χρωματιστό χειροποίητο πασχαλινό στεφάνι.

Πασχαλινό στεφάνι με τελάρο κεντήματος

Εναλλακτικό πασχαλινό στεφάνι σε κάδρο

Ένα εντελώς πρωτότυπο πασχαλινό στεφάνι είναι σε κάδρο. Στόλισε σε ένα κάδρο διακοσμητικά λουλούδια και κλαδιά. Έπειτα κρέμασε στη μέση διακοσμητικά πασχαλινά αυγά και είναι έτοιμο να το κρεμάσεις. Θα κάνεις τη διαφορά φέτος το Πάσχα!

Πασχαλινό στεφάνι με λινάτσα και διακοσμητικά

Αν είσαι λάτρης της ρουστίκ διακόσμησης αυτό το DIY πασχαλινό στεφάνι είναι για σένα! Το πασχαλινό στεφάνι με λινάτσα δίνει ένα γεμάτο και πλούσιο αποτέλεσμα σε ρουστίκ στυλ. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με πλαστικά ή ξύλινα διακοσμημένα αυγά, διακοσμητικά πουλιά ή ακόμα και μια μικρή φωλιά πουλιών.

Πασχαλινό στεφάνι με λινάτσα και διακοσμητικά

Πασχαλινό στεφάνι από καλάθι

Το στεφάνι με πασχαλινό καλάθι είναι ένα νέο trend. Μπορείς να το διακοσμήσεις όσο θέλεις. Πρόσθεσε φρέσκα ή διακοσμητικά λουλούδια της Άνοιξης για να δώσεις χρώμα στην εξώπορτα σου. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις μος και να το γεμίσεις με διακοσμητικά πασχαλινά αυγά!

Πασχαλινό στεφάνι από καλάθι

Πασχαλινός λαγός από τελάρα κεντήματος

Μια εναλλακτική ιδέα για χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια είναι ο Λαγός του Πάσχα από τελάρα κεντήματος. Διάλεξε τελάρα κεντήματος σε δυο διαφορετικά μεγέθη και πέρνα σε αυτά υφάσματα σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις και πασχαλινά σχέδια. Έπειτα κόλλησε τα μεταξύ τους ώστε να σχηματίζουν τη φιγούρα ενός λαγού. Φτιάξε τα αυτάκια του από χαρτόνι και κόλλησε πάνω το ύφασμα που ήδη χρησιμοποίησες. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις κορδέλες και κορδόνια σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις. Μια πιο μικρή κατασκευή και ιδανική και για παιδική πασχαλινή κατασκευή, είναι να φτιάξεις μόνο την ουρίτσα και το πίσω μέρος του λαγού χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά και μια μπάλα από φελιζόλ για την ουρίτσα του.

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια Πασχαλινός λαγός από τελάρα κεντήματος

Πασχαλινός λαγός με κλαδιά

Στην ίδια λογική με την προηγούμενη πασχαλινή κατασκευή είναι και ο DIY πασχαλινός λαγός από κλαδιά. Διάλεξε εύκαμπτα κλαδιά και δημιούργησε κύκλους σε διάφορα μεγέθη. Κόλλησε τους μεταξύ τους σχηματίζοντας και εδώ την φιγούρα του λαγού. Το ίδιο κάνε και για τα αυτιά. Αφού τελειώσεις διακόσμησε τον με έξτρα λουλουδάκια, πεταλούδες, κορδέλες ακόμη και λαμπάκια.

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια Πασχαλινός λαγός με κλαδιά

Πασχαλινό στεφάνι με όμπρε πασχαλινά αυγά

Ένα μοντέρνο χειροποίητο πασχαλινό στεφάνι είναι με όμπρε λεπτομέρειες. Πάνω σε βέργινο στεφάνι κόλλησε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά ανά χρώμα. Στόλισε τα διαδοχικά για να δημιουργήσουν μια όμπρε αισθητική. Γέμισε τα κενά με raffia και πρασινάδες.

Πασχαλινό στεφάνι με όμπρε πασχαλινά αυγά

Πασχαλινό στεφάνι από δίσκους

Εναλλακτικά πασχαλινά στεφάνια DIY είναι και αυτά που είναι φτιαγμένα από δίσκους. Επίλεξε δίσκους ή πιατέλες που ταιριάζουν στο στυλ σου. Μετέτρεψε τους σε χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια ή κάδρα κολλώντας πάνω ανοιξιάτικα ή πασχαλινά διακοσμητικά, λουλούδια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μόλις τελειώσεις τον στολισμό κόλλησε ένα σχοινί από πίσω ή ακόμη καλύτερα στερέωσε ένα γαντζάκι για να μπορείς να κρεμάσεις την δημιουργία σου. Αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές που θα συναντήσεις.

Πασχαλινό στεφάνι από δίσκους

Ρουστίκ πασχαλινό στεφάνι με φέτα κορμού

Για μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση θα σου προτείναμε την φοβερή εναλλακτική ιδέα για χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια με φέτες κορμού. Διάλεξε μια φλοίδα κορμού και διακόσμησε την με κορδέλες, κορδόνια και πασχαλινά στολίδια σε χρώματα της αρεσκείας σου. Και εδώ μόλις τελειώσεις χρησιμοποίησε χοντρό κορδόνι ή γαντζάκι για να κρεμάσεις την δημιουργία σου.

Ρουστίκ πασχαλινό στεφάνι με φέτα κορμού

Πασχαλινό στεφάνι με πλακάκι από χορτάρι

Ήδη από τον τίτλο αναρωτιέσαι τι είδους στεφάνι είναι αυτό. Επειδή αγαπάμε την πρωτοτυπία θα σου προτείναμε να φτιάξεις εναλλακτικό στεφάνι του Πάσχα με πλακάκι από γρασίδι. Βρες έτοιμα πλακάκια με γρασίδι και διακόσμησε τα με πασχαλινά διακοσμητικά, κορδέλες, πασχαλινά αυγά και ανοιξιάτικα στολίδια. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα πανέμορφο κράμα ανοιξιάτικης αισθητικής και πασχαλινής διάθεσης.

Πασχαλινό στεφάνι με πλακάκι από χορτάρι

Πασχαλινό στεφάνι με κορδέλες

Το χειροποίητο πασχαλινό στεφάνι με κορδέλες είναι μια εύκολη και παιχνιδιάρικη κατασκευή. Τύλιξε σε ένα στεφάνι από φελιζόλ πασχαλινές και ανοιξιάτικες κορδέλες. Φτιάξε φιόγκους και πομ – πομ από αυτές και γέμισε από άκρη σε άκρη την επιφάνεια του στεφανιού. Θα έχεις φτιάξει μια παιχνιδιάρικη πασχαλινή διακόσμηση εξώπορτας.

Εναλλακτικό πασχαλινό στεφάνι με καπέλο και διακοσμητικά

Αν έχεις επιλέξει μια vintage ή boho διακόσμηση σπιτιού θα σου προτείναμε να φτιάξεις το αντίστοιχο εναλλακτικό πασχαλινό στεφάνι από καπέλα με λουλούδια και αυγουλάκια. Κρέμασε το στην πόρτα σου και μαγνήτισε τα βλέμματα. Είναι ιδανική επιλογή ως πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου.

Εναλλακτικό πασχαλινό στεφάνι με καπέλο και διακοσμητικά

Κρεμαστά πασχαλινά καρότα για πόρτα

Ψάχνεις εναλλακτικά χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια; Τότε φτιάξε ένα στεφάνι με DIY πασχαλινά καρότα από νήμα και στήσε μια πρωτότυπη και συγχρόνως οικονομική πασχαλινή διακόσμηση. Μπορείς να πάρεις έτοιμους κώνους από φελιζόλ ή να τους φτιάξεις από χαρτόνι. Άρχισε να τυλίγεις, κολλώντας, από άκρη σε άκρη  πορτοκαλί κορδόνι ή σπάγγο. Τελειοποίησε την κατασκευή σου με πράσινα μανταλάκια, χαρτί αφής ή τσόχα για κοτσάνια. Φτιάξε 2 – 3 σε διαφορετικά μεγέθη και στερέωσε τα μεταξύ τους φτιάχνοντας μια ενιαία πασχαλινή κατασκευή.

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια Κρεμαστά πασχαλινά καρότα για πόρτα

Καμβάς με λινάτσα και μος

Ο καμβάς με λινάτσα και μος είναι μια εναλλακτική πρόταση για χειροποίητα στεφάνια του Πάσχα υπό ένα ρουστίκ πρίσμα. Ντύσε τον καμβά με ύφασμα λινάτσας και σχεδίασε πάνω ένα μεγάλο κουνελάκι του Πάσχα. Έπειτα κόλλησε εντός του περιγράμματος μος μέχρι να γεμίσει ολόκληρη η φιγούρα.

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια Καμβάς με λινάτσα και μος

Βέργινο στεφάνι με ανοιξιάτικα και πασχαλινά διακοσμητικά

Για αυτή τη κατασκευή θα χρειαστείς βέργινα στεφάνια πασχαλινά διακοσμητικά και ανοιξιάτικα στολίδια. Διακόσμησε τα με πεταλούδες, πασχαλιές, πασχαλινά αυγά και μερικά διακοσμητικά λουλούδια για ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα.

Χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια Βέργινο στεφάνι με ανοιξιάτικα και πασχαλινά διακοσμητικά

Πασχαλινό στεφάνι με μος

Τέλος, μια ιδέα για πασχαλινό στεφάνι με φυσικό αποτέλεσμα είναι με μος. Ταιριάζει τέλεια σε μια ανοιξιάτικη πασχαλινή διακόσμηση. Κάλυψε από άκρη σε άκρη το στεφάνι με βρύο τύπου μος και πρόσθεσε μερικά πασχαλινά διακοσμητικά χωρίς να το παραφορτώσεις. Εξάλλου αυτό που θα το κάνει διαφορετικό θα είναι η φυσική πράσινη παρουσία του.

Πασχαλινό στεφάνι με μος 

Η εξώπορτα είναι η βιτρίνα του σπιτιού μας. Για αυτό φέτος το Πάσχα στόλισε την με ένα εντυπωσιακό χειροποίητο πασχαλινό στεφάνι από τα χεράκια σου!

[print_link]