Καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού Ιδέες και Συμβουλές

Καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού: Ιδέες και Συμβουλές

Ο υδράργυρος έχει δείξει υψηλές θερμοκρασίες και το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Τι καλύτερο από το να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας προσθέτοντας καλοκαιρινές πινελιές; Μπορεί το budget να είναι περιορισμένο αλλά αυτό δεν μας πτοεί γιατί μια καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού δεν συνεπάγεται και κατασπατάληση του μηνιάτικου. Θα χρειαστείς φαντασία, μεράκι, ευρηματικότητα και φυσικά DIY πνεύμα. Παρακάτω θα βρεις μερικές φανταστικές ιδέες και προτάσεις για μια χαρούμενη διακόσμηση σπιτιού και το καλοκαίρι.

Θέματα για καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού

Φυσικά πριν από όλα πρέπει να επιλέξεις τι στυλ θέλεις να έχει η καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού σου. Η νησιωτική διακόσμηση σπιτιού υπόσχεται να σε ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά και να φέρει τον καλοκαιρινό αέρα και τη θάλασσα σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου. Η boho διακόσμηση σπιτιού από την άλλη με την υψηλή αισθητική της μπορεί να σε χαλαρώσει και να σε φέρει κοντά με τη φύση. Στην ίδια λογική κυμαίνεται και η ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού που έχει σαν πηγή έμπνευσης τις ομορφιές της υπαίθρου. Αν από την άλλη δηλώνεις αθεράπευτο party animal και έχεις ονειρευτεί καλοκαίρια σε εξωτικά μέρη, τότε η τροπική διακόσμηση σπιτιού σε αντιπροσωπεύει αδιαμφισβήτητα. Ό,τι και να επιλέξεις είμαστε σίγουροι πως με τις δικές σου πινελιές και στυλ θα βγει κάτι εξαιρετικό!

Θέματα για καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού

Καλοκαιρινή διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Η καλοκαιρινή διακόσμηση κρεβατοκάμαρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού για αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε έξω από τον γενικότερο καλοκαιρινό στολισμό σπιτιού. Κάτι τέτοιο θα μας ανανεώσει και θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε ακόμα περισσότερο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Καλοκαιρινή διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

Οι διακόσμηση των τοίχων παίζουν βασικό ρόλο και στην καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού. Για αυτό μια όμορφη ιδέα είναι να επιλέξεις εντυπωσιακά διακοσμητικά τοίχου. Κρέμασε καθρέπτες, μακραμέ ή πίνακες με καλοκαιρινό θέμα. Μια άλλη ιδέα για περισσότερο ναυτικό θέμα είναι να στολίσεις τους τοίχους σου με διακοσμητικά κουπιά ή άγκυρες. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τις DIY επιλογές που για μια ακόμη φορά είναι άπειρες. Φτιάξε χειροποίητες καλοκαιρινές κατασκευές με κοχύλια, στεφάνια ,καλοκαιρινές πινακίδες και πολλά άλλα μοντέρνα διακοσμητικά τοίχου που μπορεί να σκεφτείς.

Καλοκαιρινή διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

Καλοκαιρινές κουρτίνες, σεντόνια και μαξιλάρια

Τα υφάσματα που θα χρησιμοποιούνται σε καλοκαιρινά υπνοδωμάτια παίζουν σημαντικό ρόλο. Αντικατέστησε τις βαριές και μουντές χειμωνιάτικες κουρτίνες και με ανοιχτόχρωμες και αέρινες όπου θα επιτρέπουν στο φως του καλοκαιρινού ήλιου να λούζει από άκρη σε άκρη το υπνοδωμάτιο σου. Επίσης, προτίμησε λινά σεντόνια και μαξιλαροθήκες ενώ στόλισε το κρεβάτι με καλοκαιρινά μαξιλάρια και ένα κουβερλί στις αποχρώσεις της υπόλοιπης διακόσμησης.

Καλοκαιρινές κουρτίνες, σεντόνια και μαξιλάρια Καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού

Καλοκαιρινή διακόσμηση γραφείου / κομοδίνου

Συνήθως τα υπνοδωμάτια έχουν ένα μικρό τραπεζάκι, γραφείο ή κομοδίνο που μπορείς να συμπεριλάβεις στη καλοκαιρινή σου διακόσμηση. Φτιάξε με τα χεράκια σου DIY καλοκαιρινές κατασκευές  ή αν δεν θέλεις να διαθέσεις πολύ χρόνο επίλεξε για τη γωνίτσα σου έτοιμα και πρωτότυπα καλοκαιρινά διακοσμητικά συνδυασμένα με δίσκους, κηροπήγια και κεράκια.

Καλοκαιρινή διακόσμηση γραφείου κομοδίνου

Καλοκαιρινή διακόσμηση κουζίνας

Γιατί να μη δώσουμε μια καλοκαιρινή νότα και στη κουζίνα; Εκεί που ανακαλύπτουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και εκεί που οι γαστρονομικές μας ανησυχίες υλοποιούνται. Για μια οικονομική καλοκαιρινή διακόσμηση κουζίνας πρόσθεσε στο πάγκο της κουζίνας πιατέλες και εταζέρες με καλοκαιρινά διακοσμητικά. Έπειτα γέμισε το δωμάτιο με πρασινάδες και λουλούδια σε διακοσμητικά βάζα. Μια εναλλακτική πρόταση εξίσου φαντασμαγορική είναι η καλοκαιρινή διακόσμηση με γυάλες και λεμόνια. Γέμισε γυάλινα είδη με φέτες λεμονιού και πρόσθεσε ένα μικρό κεράκι στη κορυφή. Για περισσότερη χρωματική λεπτομέρεια μπορείς να προσθέσεις και μερικούς ηλίανθους. Τέλος, ολοκλήρωσε τη διακόσμηση σου με τα ανάλογα σουπλά ή υφάσματα για το τραπέζι που συνάδουν με την υπόλοιπη διακόσμηση και συνδύασε τα με τα αντίστοιχα είδη σερβιρίσματος.

Καλοκαιρινή διακόσμηση κουζίνας Καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού

Καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού

Το σαλόνι είναι ίσως ο χώρος που περνάμε το περισσότερο χρόνο μας ανεξάρτητα από την εποχή για αυτό πρέπει να το προσαρμόσουμε στο γενικότερο καλοκαιρινό κλίμα.

Υλικά για καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού

Τι θα χρειαστείς, όμως για μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού; Ας ξεκινήσουμε από τα φανάρια. Επίλεξε για τη καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2020 σου φανάρια και κηροπήγια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Στόλισε τα στο τζάκι, στο τραπεζάκι του σαλονιού ή το έδαφος. Συνδύασε τα με κοχύλια, άμμο και καλοκαιρινά διακοσμητικά. Διαφορετικά, μπορείς να βάλεις μέσα κεριά ή λαμπάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι φοβερό και ατμοσφαιρικό! Επιπλέον, τα καλάθια και τα καφάσια μπορούν να ενταχθούν τέλεια στη διακόσμηση σου. Μπορείς να τα τοποθετήσεις στο έδαφος με λουλούδια εσωτερικού χώρου ή πετσέτες θαλάσσης. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις μοντέρνα διακοσμητικά τοίχου με μια επιτοίχια σύνθεση από καλάθια και δίσκους.

Υλικά για καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού

Καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού με γυάλινα βάζα

Αν αναρωτιέσαι πώς να ανανεώσω το σπίτι μου οικονομικά το καλοκαίρι, μια εντυπωσιακή ιδέα που δεν θα σε αναγκάσει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι τα γυάλινα είδη. Φτιάξε μια καλοκαιρινή διακόσμηση με γυάλες για το σαλόνι σου που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από μια φαντασμαγορική καλοκαιρινή διακόσμηση βιτρίνας. Πέρα από αυτό θα δημιουργήσεις μια αίσθηση καθαρότητας και δεν θα βαρύνεις τη διακόσμηση. Και αυτό γιατί θα επιτρέπει στο φως του ήλιου να διαπερνά διάτρητα.

Καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού με γυάλινα βάζα

Καλοκαιρινά υφάσματα και ριχτάρια για σαλόνι

Όπως είναι αναμενόμενο σημαντικό ρόλο παίζουν και εδώ τα υφάσματα και τα ριχτάρια που θα διαλέξεις. Χρησιμοποίησε αέρινα υφάσματα, ριχτάρια και μαξιλάρια σε ανοιχτούς τόνους με μερικές έντονες πινελιές ανάλογα, φυσικά και με το θέμα διακόσμησης σου. Θα έχεις φτιάξει αυτόματα μια ευχάριστη διακόσμηση σπιτιού.

Καλοκαιρινά υφάσματα και ριχτάρια για σαλόνι

Καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρίας

Η καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζιού θα ομορφύνει ακόμα περισσότερο το χώρο σου.  Επίλεξε πανέμορφα καλοκαιρινά επιτραπέζια διακοσμητικά ή ακόμα καλύτερα αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου φτιάξε χειροποίητα centerpiece εμπνευσμένα από τις ομορφιές του καλοκαιριού. Χρησιμοποίησε γυάλινες καμπάνες, δίσκους ή πιατέλες, γεωμετρικά φανάρια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Έπειτα στόλισε τα με καλοκαιρινά διακοσμητικά, κοχύλια, αστερίες και κεριά.

Καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρίας Καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού

Καλοκαιρινή διακόσμηση μπαλκονιού

Όπως και το υπόλοιπο σπίτι έτσι και το μπαλκόνι ντύσε το καλοκαιρινά. Φτιάξε μια όμορφη γωνιά με έπιπλα μπαλκονιού, μαξιλάρες και ριχτάρια. Κρέμασε από τον τοίχο υφάσματα δίνοντας την αίσθηση ενός μικρού δωματίου ή καλοκαιρινές πινακίδες. Φυσικά, σε ένα καλοκαιρινό μπαλκόνι σπιτιού την τιμητική τους έχουν τα φυτά και τα λουλούδια. Διακόσμησε τα σε βάζα, κασπώ ή κιούπια και δώσε χρώμα στη καλοκαιρινή βεράντα σου. Πρόσθεσε μερικά φανάρια σε διαφορετικά μεγέθη, πιατέλες ή βάζα σε διαφορετικά μεγέθη και το μπαλκόνι σου θα είναι μια καλοκαιρινή όαση που θα απολαμβάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Καλοκαιρινή διακόσμηση μπαλκονιού

Καλοκαιρινή διακόσμηση μπάνιου

Αφού έχεις φτιάξει όλη τη καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού γιατί να μην εντάξεις σε αυτή και το μπάνιο σου; Ακολούθησε μια χαλαρή διακόσμηση και πρόσθεσε σε αυτή μια μπωλ με κοχύλια, αστερίες και άλλα καλοκαιρινά διακοσμητικά, γυάλινα είδη με αποξηραμένα φυτά, λουλούδια, μπαμπού ή κεριά. Αν διαθέτεις ένα μεγαλύτερο μπάνιο μπορείς να προσθέσεις και μικρά καλοκαιρινά διακοσμητικά τοίχου. Χρησιμοποίησε μπεζ ή λευκές πετσέτες και συνδύασε τις με το αντίστοιχο χαλάκι μπάνιου.

Καλοκαιρινή διακόσμηση μπάνιου Καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού

Η ψυχολογία μας ξεκινάει από το σπίτι και από το προσωπικό μας χώρο. Για αυτό δες το καλοκαίρι σαν μια ευκαιρία να ανανεώσεις το σπίτι σου και να ανανεωθείς και εσύ η ίδια. Μη διστάσεις να αδράξεις την ευκαιρία αφού δεν χρειάζεται ένα υπέρογκο ποσό για να φτιάξεις κάτι κομψό και μοναδικό. Απόλαυσε τη κάθε στιγμή του καλοκαιριού με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, σε ένα χώρο όμορφο και χαλαρωτικό που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου, το σπίτι σου.

[print_link]