Διακόσμηση για το Πάσχα 13 Ξεχωριστές Ιδέες

Διακόσμηση για το Πάσχα: 13 Ξεχωριστές Ιδέες

Το Πάσχα είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που κατακλύζεται από ζωηρά χρώματα και χαρούμενα μοτίβα. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που αγαπούν την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού και κάθε χρόνο μεγαλουργούν είσαι ένας / μια από εμάς! Φέτος η διακόσμηση για το Πάσχα θα θέλαμε να είναι ξεχωριστή για αυτό σου έχουμε μερικές πρωτότυπες ιδέες για να πάρεις έμπνευση.

Βάζα με πασχαλινά αυγά και λουλούδια

Το Πάσχα και η Άνοιξη σαν θα συναντηθούν θα σου δώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μια πρόταση σε διακόσμηση για το Πάσχα είναι με διάφανα βάζα διακόσμησης. Γέμισε τα με διακοσμητικά πασχαλινά αυγά στις αποχρώσεις που θέλεις με τέτοιο τρόπο που να φαίνονται περιμετρικά. Στο κέντρο του βάζου πρόσθεσε ανοιξιάτικα διακοσμητικά λουλούδια και κλαδιά. Τόσο γρήγορα και οικονομικά θα έχεις κάνει μια ανανέωση σπιτιού.

Διακόσμηση για το Πάσχα Βάζα με πασχαλινά αυγά και λουλούδια

Πασχαλινό στεφάνι σε σχήμα λαγού

Μια από τις πιο πρωτότυπες DIY πασχαλινές προτάσεις είναι τα χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια σε σχήμα λαγού. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις το κεφάλι λαγού με στεφάνι από φελιζόλ και μπόες. Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις το εναλλακτικό στεφάνι για το Πάσχα με τελάρα κεντήματος και ανοιξιάτικα υφάσματα. Στην ίδια λογική μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βέργινα στεφάνια για μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση.

Διακόσμηση για το Πάσχα Πασχαλινό στεφάνι σε σχήμα λαγού

Πασχαλινά δέντρα με αυγά

Το πασχαλινό δεντράκι είναι μια hot κατασκευή που ταιριάζει τέλεια σε μια μοντέρνα διακόσμηση για το Πάσχα. Χρησιμοποίησε κασπώ και κώνους από φελιζόλ ή χαρτόνι. Κόλλησε πάνω τα διακοσμητικά αυγά και ό,τι άλλα πασχαλινά διακοσμητικά θέλεις. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις αυγουλόδεντρο με καλαμάκι από μπαμπού και είδη χειροτεχνίας. Θα στολίσουν εξαιρετικά το πασχαλινό τραπέζι σου και όχι μόνο.

Διακόσμηση για το Πάσχα Πασχαλινά δέντρα με αυγά

Γυάλινα μπουκάλια με λουλούδια

Αυτή η πρόταση διακόσμησης θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταιριάζει και σε μια ανοιξιάτικη διακόσμηση ενώ παράλληλα ανήκει και στις ιδέες για οικονομική πασχαλινή διακόσμηση. Βγάλε από τα ντουλάπια σου ξεχασμένα μπουκάλια και αξιοποίησε γυάλινα μπουκάλια από κρασιά και κολόνιες. Γέμισε τα με νερό και αν θέλεις ρίξε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στόλισε τα με ανοιξιάτικα λουλούδια και κλαδιά. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει.

Διακόσμηση για το Πάσχα Γυάλινα μπουκάλια με λουλούδια

Πασχαλινά κεράκια σε αυγοθήκες

Τα πασχαλινά κεριά ταιριάζουν εξίσου τέλεια σε μια διακόσμηση για το Πάσχα. Ωστόσο, αν ψάχνεις για πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους, μπορείς να κάνεις τη δική σου διακοσμητική πρωτοτυπία.  Διάλεξε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά και σπάσε τα στην μέση. Γέμισε τα με λιωμένο κερί χρησιμοποιώντας ένα φιτίλι. Πριν το κερί κρυώσει και γίνει συμπαγές μπορείς να ρίξεις και το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Στην συνέχεια, θα σου προτείναμε να μαζέψεις μερικές χάρτινες αυγοθήκες και να τις χρησιμοποιήσεις ως βάσεις / κηροπήγια. Διακόσμησε τις με ανοιξιάτικα διακοσμητικά και λουλούδια ή άφησε τις σκέτες για ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα.

Πασχαλινά κεράκια σε αυγοθήκες

Πασχαλινή γιρλάντα με λαγουδάκια

Στις φρέσκες πασχαλινές ιδέες στολισμού ανήκει και η γιρλάντα με τα λαγουδάκια. Είναι τέλεια και αν ψάχνεις για παιδικές πασχαλινές κατασκευές. Σχεδίασε σε πολύχρωμα χαρτόνια το σωματότυπο ενός λαγού. Κόλλησε ένα πομ πομ στο καθένα για ουρά και έπειτα στερέωσε τα σε ένα κορδόνι. Αν έχεις περισσότερο χρόνο και διάθεση μπορείς να φτιάξεις μια χειροποίητη πασχαλινή γιρλάντα με υφασμάτινα λαγουδάκια. Ταιριάζει τέλεια σε μια πασχαλινή διακόσμηση τζακιού, παραθύρου ή και στην πασχαλινή διακόσμηση παιδικού υπνοδωματίου.

Διακόσμηση για το Πάσχα Πασχαλινή γιρλάντα με λαγουδάκια

Βαζάκια πασχαλινά

Αν ψάχνεις για εύκολες πασχαλινές κατασκευές, τα πασχαλινά βαζάκια του γλυκού είναι μια εξίσου εξαιρετική πρόταση διακόσμησης για το Πάσχα με λίγα χρήματα. Δώσε γιορτινή αξία στα ξεχασμένα γυάλινα βαζάκια σου δημιουργώντας μια πασχαλινή σύνθεση. Στόλισε τα καπάκια με πασχαλινά στολίδια και γέμισε τα με σοκολατάκια ή μικρά διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε πολύχρωμες κορδέλες και πασχαλινά υφάσματα. Φτιάξε τουλάχιστον 2-3 για να τα στολίσεις σε μια γωνιά του χώρου σου όλα μαζί.

Διακόσμηση για το Πάσχα Βαζάκια πασχαλινά

DIY πασχαλινές κορνίζες

Ποιος είπε ότι στις κορνίζες μπαίνουν μόνο φωτογραφίες. Φτιάξε μια πασχαλινή ανοιξιάτικη διακόσμηση τοίχου με τις δικές σου πασχαλινές κατασκευές. Διάλεξε κορνίζες και βγάλε τα τζαμάκια τους. Έπειτα, σχεδίασε στην βάση της κορνίζας ένα αυγό ή ένα λαγό. Αφού τελειώσεις κόψε χάρτινα καλαμάκια ή διάλεξε κουμπιά σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Κόλλησε τα εντός του περιγράμματος που έχεις σχεδιάσει και θα είναι έτοιμες. Αυτή η κατασκευή ανήκει στις πιο πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές!

Διακόσμηση για τοΔιακόσμηση για το Πάσχα DIY πασχαλινές κορνίζες Πάσχα DIY πασχαλινές κορνίζες

Πασχαλινά κασπώ

Δεν χρειάζεται να έχεις αληθινά λουλούδια για να έχεις κήπο. Φτιάξε τα δικά σου DIY πασχαλινά γλαστράκια με κασπώ. Γέμισε τα κασπώ σου με μος τύπου βρύο και διακόσμησε τα με τεχνητά λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Για έναν παιχνιδιάρικο και γιορτινό στολισμό μπορείς να φτιάξεις και ένα λαγουδάκι που σκάλωσε σε μια γλάστρα!

Πασχαλινά κασπώ

Εταζέρες με πασχαλινά

Μια εύκολη και συνάμα εντυπωσιακή διακόσμηση για το Πάσχα είναι με εταζέρες ή βάσεις τούρτας. Ταιριάζουν τέλεια σε πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας. Βρες ό,τι πασχαλινά διακοσμητικά και ανοιξιάτικα στολίδια έχεις και γέμισε την στο στυλ και τα χρώματα που θέλεις. Αν πάλι δεν θέλεις να βάλεις διακοσμητικά μπορείς να τις στολίσεις με μικρά μπουκάλια και βαζάκια γεμάτα εποχιακά λουλούδια.

Εταζέρες με πασχαλινά

Πασχαλινό centerpiece με δίσκο

Για την πασχαλινή διακόσμηση του τραπεζιού φτιάξε ένα centerpiece με δίσκο γεμάτο πρασινάδα, πασχαλινά αυγά και διακοσμητικά ζωάκια. Πρόσθεσε μικρά κηροπήγια ή φανάρια για να φτιάξεις μια όμορφη ατμόσφαιρα με κεριά ή λαμπάκια. Συνδύασε το με χρωματιστά υφάσματα και έναν πασχαλινό στολισμό του σερβίτσιου.

Πασχαλινό centerpiece με δίσκοcenterpiece με δίσκο

Γυάλινα είδη με πασχαλινά διακοσμητικά

Τα γυάλινα είδη είναι παντός καιρού και εποχικότητας ενώ μπορείς να τα χειριστείς αρκετά εύκολα στις κατασκευές σου. Γυάλινες καμπάνες, γυάλες με τρύπα, γυάλινα βάζα σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και κουτιά είναι μερικά είδη για να τα στολίσεις γιορτινά τόσο  εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Οι ιδέες είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις.

Διακόσμηση για το Πάσχα Γυάλινα είδη με πασχαλινά διακοσμητικά

 Πασχαλινός πολυέλαιος

Τι θα χρειαστείς για αυτήν την κατασκευή; Βέργινα στεφάνια, κορδέλες και πασχαλινά αυγά. Κρέμασε στο στεφάνι τα πασχαλινά αυγά σου χρησιμοποιώντας τις κορδέλες με τέτοιο τρόπο ώστε τα αυγά να κρέμονται. Μόλις, το διακοσμήσεις όσο θέλεις κρέμασε το οριζόντια με κορδόνια. Αν θέλεις ένα πιο ανοιξιάτικο στυλ αντικατέστησε τα αυγά με ανοιξιάτικα λουλούδια. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι άπαιχτο!

Διακόσμηση για το Πάσχα Πασχαλινός πολυέλαιος

Οι πασχαλινές ιδέες διακόσμησης δε σταματάνε ποτέ! Φτιάξε μια ανεπανάληπτη διακόσμηση σπιτιού για το Πάσχα με το δικό σου στυλ και τις προσωπικές σου πινελιές. Μπες στο πασχαλινό πνεύμα με μια ανανέωση σπιτιού που όχι μόνο θα δώσει ζωντάνια στο χώρο σου αλλά θα αλλάξει και την διάθεση σου.

[print_link]