5 ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού

Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού: 20 Μοναδικές Ιδέες

Η διακόσμηση το Πάσχα σημαίνει συνδυασμός χρωμάτων σε φωτεινές αποχρώσεις! Φέτος φτιάξε έναν πασχαλινό στολισμό μοντέρνο και φρέσκο χωρίς να βγεις εκτός budget. Ανακάλυψε 20 μοναδικές ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα!

Γυάλες με πασχαλινά διακοσμητικά

Στην πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού πρόσθεσε γυάλες με πασχαλινά διακοσμητικά. Βάλε σε βάζα γυάλινα με καπάκι χάρτινο χόρτο, διακοσμητικά αυγά και πασχαλινά στολίδια! Για επιπλέον στολισμό χρησιμοποίησε και χρωματιστές κορδέλες. Είναι μια πολύ εύκολη πασχαλινή κατασκευή για να στολίσεις το τραπέζι σου με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα δώσει χρώμα σε όλη την πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού. Μπορείς να το δοκιμάσεις χρησιμοποιώντας εναλλακτικά μπάλες γυάλινες με τρύπα.

Γυάλες με πασχαλινά διακοσμητικά Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Κάδρο με πασχαλινή φιγούρα από μος

Ανήκει στις πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές και τι είναι; Ένας λαγός από χορτάρι! Στόλισε το σπίτι σου πασχαλινά με ένα diy κάδρο με μος. Σε ένα κάδρο σχημάτισε την πασχαλινή φιγούρα που θες και στη συνέχεια κόλλησε μος στα όρια του σχεδίου σου! Το αποτέλεσμα θα είναι αναπάντεχα εντυπωσιακό. Είναι ιδανικό για μια πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού.

Κάδρο με πασχαλινή φιγούρα από μος Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Εταζέρες με διακοσμητικά αυγά

Μια πρωτότυπη ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού είναι οι πασχαλινές, διακοσμητικές εταζέρες. Γέμισε τις με διακοσμητικά αυγά, διακοσμητικό χορτάρι ή μος, τεχνητά λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα και για τον πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας.

Εταζέρες με διακοσμητικά αυγά

Πασχαλινό δεντράκι με αυγό και glitter

Μια μοντέρνα ιδέα είναι το diy πασχαλινό δεντράκι με αυγό και glitter. Είναι πολύ εύκολο στη κατασκευή και θα χρειαστείς λίγα υλικά. Χρησιμοποίησε κασπώ, διακοσμητικά αυγά φελιζόλ, glitter, καλαμάκια μπαμπού και μερικά διακοσμητικά λουλουδάκια. Αποτελεί μια τέλεια επιλογή για δώρο αλλά και για πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού!

Πασχαλινό δεντράκι με αυγό και glitter Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Πασχαλινό στεφάνι με μπόα

Φτιάξε ένα μοναδικό πασχαλινό στεφάνι και απογείωσε την πασχαλινή διακόσμηση εξώπορτας σου και όχι μόνο! Τα χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια αποτελούν έναν τέλειο τρόπο για να καλωσορίσεις την Άνοιξη και το Πάσχα στο σπίτι σου οικονομικά και όμορφα.

Πασχαλινό στεφάνι

Πασχαλινοί νάνοι Gnome

Οι νάνοι «Gnome» είναι τα τελευταία χρόνια η νέα τάση στη χριστουγεννιάτικη και τώρα και στην ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση.  Για να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα νανάκια με τις ανοιξιάτικες φορεσιές θα χρειαστείς υφάσματα, μπόλικο ρύζι, τούλι, πομ – πομ και ύφασμα για το μούσι. Κόλλησε τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μικρό νανάκι και έπειτα στόλισε τα ανοιξιάτικα.

Πασχαλινοί νάνοι Gnome Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Πασχαλινό δέντρο με αυγά

Το ανοιξιάτικο πασχαλινό δέντρο είναι μια εξίσου πρωτότυπη ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση. Χρησιμοποίησε ένα κασπό στο οποίο θα στερεώσεις ένα κώνο από χαρτόνι ή φελιζόλ. Κόλλησε πάνω διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, μος, λουλούδια και πεταλούδες. Το αποτέλεσμα θα είναι φοβερό και θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου μια εντυπωσιακή πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού.

Πασχαλινό δέντρο με αυγά

Στεφάνι λαγού με τελάρα κεντήματος

Μια μοντέρνα πρόταση για σένα που ψάχνεις ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού είναι τα DIY στεφάνια για το Πάσχα σε σχήμα λαγού. Τη διαφορά θα κάνει το βασικό υλικό που θα χρησιμοποιήσεις, τα τελάρα κεντήματος. Μια ιδέα είναι να περάσεις πασχαλινά υφάσματα στο τελάρο σου. Έπειτα να φτιάξεις μια ουρίτσα από πομ – πομ ή φελιζόλ και ύφασμα. Κατασκεύασε τα αυτάκια και τα πόδια του λαγού από τσόχα. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα μεγάλο λαγό από δυο τελάρα σε διαφορετικά μεγέθη. Πέρνα τα υφάσματα και σε αυτή τη περίπτωση στα τελάρα σου και κόλλησε τα μεταξύ τους. Θα έχει σχηματιστεί έτσι το σώμα ενός λαγού. Στη συνέχεια διακόσμησε, όπως έχεις φανταστεί.

Στεφάνι λαγού με τελάρα κεντήματος Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Πασχαλινή γυάλινη καμπάνα

Οι γυάλινες καμπάνες ταιριάζουν τέλεια σε κάθε εποχή και περίσταση, γιατί όχι και στην πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού σου; Αφού διαλέξεις την καμπάνα που σου αρέσει φτιάξε εσωτερικά μια χειροποίητη φωλιά από κλαδιά. Στόλισε τη με πεταλούδες, πασχαλινά αυγά και πουλάκια. Εύκολα και γρήγορα θα έχεις φτιάξει μια εντυπωσιακή πασχαλινή παράσταση για το πασχαλινό σου τραπέζι.

Πασχαλινή γυάλινη καμπάνα

Επιτραπέζιο αυγό με λουλούδια

Εξίσου εντυπωσιακό πασχαλινό centerpiece είναι με το αυγό και τα λουλούδια. Τι θα χρειαστείς; Μια διακοσμητική φωλιά, ένα πασχαλινό αυγό από φελιζόλ και φυσικά μπόλικα λουλούδια. Αφού κόψεις το αυγό στη μέση, στερέωσε το πάνω στη διακοσμητική φωλιά. Έπειτα στερέωσε τα ανοιξιάτικα λουλούδια ανάμεσα στο αυγό και είναι έτοιμο!

Επιτραπέζιο αυγό με λουλούδια Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Στεφάνι με πασχαλινά αυγά

Μια ιδέα πασχαλινής διακόσμησης που συνδυάζει το ρουστίκ και το μοντέρνο είναι το όμπρε στεφάνι με πασχαλινά αυγά. Επίλεξε αυγά σε διάφορες αποχρώσεις και στόλισε τα πάνω στο στεφάνι από φελιζόλ ανά χρώμα. Έπειτα πρόσθεσε αποξηραμένη raffia και φύλλα. Φτιάξε έναν πρωτότυπο πασχαλινό ανοιξιάτικο στολισμό τοίχου ή πόρτας που όλη η γειτονιά θα ζηλέψει.

Στεφάνι με πασχαλινά αυγά Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Πασχαλινό – ανοιξιάτικο centerpiece με φλοίδα δέντρου

Θέλεις να κλέψεις την παράσταση φτιάχνοντας μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή σύνθεση για το τραπέζι σου; Χρησιμοποίησε σαν βασικό υλικό φλοίδα ή κορμό δέντρου. Κόλλησε πάνω στο χρωματιστά πασχαλινά αυγά, γυάλινα βαζάκια και μπουκάλια. Έπειτα βάλε μέσα στα γυάλινα είδη σου λουλουδάκια σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις. Πρόσθεσε λίγο μος για περισσότερο χρώμα και φυσικότητα. Η σύνθεση σου θα είναι μια τέλεια και μοναδική απεικόνιση της φύσης κατά την Άνοιξη.

Πασχαλινό - ανοιξιάτικο centerpiece με φλοίδα δέντρου

Λαμπάκια με πασχαλινά αυγά

Αυτή η πρόταση μας ταιριάζει τέλεια σε πασχαλινή διακόσμηση παιδικού δωματίου. Διάλεξε πλαστικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, τρύπησε τα ελαφριά από πάνω με μια λεπτή πένσα. Πέρασε λαμπάκια μπαταρίας από πάνω και είσαι έτοιμη. Στόλισε τα κατά μήκος του παραθύρου, στο κρεβάτι, σε μια γυάλα ή σε κάποιο φαναράκι και απόλαυσε τη θαλπωρή! Αποτελεί μια πρωτότυπη και συνάμα οικονομική πασχαλινή διακόσμηση.

Λαμπάκια με πασχαλινά αυγά Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

DIY πασχαλινά κηροπήγια

Αν ψάχνεις πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους, φτιάξε τα δικά σου κηροπήγια με πασχαλινή διάθεση. Επίλεξε χαμηλά κηροπήγια και κόλλησε διαδοχικά τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά σου σχηματίζοντας ένα κηροπήγιο. Στην κορυφή αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις μια χειροποίητη φωλίτσα από raffia και να διακοσμήσεις με ένα πουλάκι. Διαφορετικά μπορείς να τοποθετήσεις πάνω κεριά.

DIY πασχαλινά κηροπήγια

Πασχαλινή κορνίζα

Η πασχαλινή κορνίζα είναι μια εύκολη κατασκευή που θα δώσει μια πασχαλινή νότα στον χώρο σου. Διάλεξε τις κορνίζες που θες και βγάλε το τζαμάκι. Σχεδίασε στην βάση της κορνίζας ένα αυγό. Αφού τελειώσεις κόψε χάρτινα καλαμάκια σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Κόλλησε τα διαδοχικά εντός του περιγράμματος σου. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ γιορτινό και παιχνιδιάρικο. Εναλλακτικά, αν θέλεις μια πιο ανοιξιάτικη κατασκευή κόλλησε πάνω στην κορνίζα σου λουλούδια και στάχυα.

Πασχαλινή κορνίζα Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Πασχαλινή σύνθεση με φλυτζάνι

Η πασχαλινή κατασκευή με το φλυτζάνι μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω ώρα για να την φτιάξεις αλλά πίστεψε μας αξίζει τον κόπο. Θα χρειαστείς ένα σετ φλιτζανιού, ένα κουτάλι και μπόλικα πασχαλινά διακοσμητικά. Κόλλησε την βάση του κουταλιού στο πιατάκι και την λεπτή πλευρά του στο φλιτζάνι. Αφού σιγουρευτείς ότι έχουν κολλήσει καλά ξεκίνα να διακοσμείς για να καλύψεις το κουτάλι. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Πασχαλινή σύνθεση με φλυτζάνι  Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Λαγός σε κασπώ

Το πασχαλινό λαγουδάκι σε κασπώ ανήκει στα φαντασμαγορικά πασχαλινά λαγουδάκια DIY και ξέρουμε ήδη γιατί! Για να το φτιάξεις με τα χεράκια σου, επίλεξε μεταλλικά ή κεραμικά κασπώ.  Ύστερα κόλλησε διαγώνια φελιζόλ σε σχήμα μπάλας ή αυγού που θα έχεις ντύσει με υφάσματα. Φτιάξε τα ποδαράκια του λαγού από τσόχα. Για περισσότερη λεπτομέρεια πρόσθεσε διακοσμητικά λουλούδια.

Λαγός σε κασπώ

DIY φανάρι για το Πάσχα

Το χειροποίητο πασχαλινό φανάρι ταιριάζει τέλεια τόσο σε πασχαλινή διακόσμηση εξωτερικού χώρου όσο και εσωτερικού. Διάλεξε φανάρια κλασικά, μεταλλικά, ξύλινα ή γεωμετρικά terrarium και ξεκίνα να διακοσμήσεις. Χρησιμοποίησε πασχαλινά στολίδια, διακοσμητικά αυγά πασχαλινά, ανοιξιάτικα λουλούδια και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Είναι μια εύκολη ιδέα που με λίγη φαντασία μπορεί να γίνει ανεπανάληπτη.

DIY φανάρι για το Πάσχα Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Πασχαλινή κουφετομηχανή

Η χειροποίητη κουφετομηχανή βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στα πιο πρωτότυπα ανοιξιάτικα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι. Χρησιμοποίησε κασπό, γυάλες σφαίρα και στόλισε τις εσωτερικά με πασχαλινά –  ανοιξιάτικα διακοσμητικά και εξωτερικά με κορδέλες και κορδόνια στις αποχρώσεις που θες. Φτιάξε μια μαγική DIY κουφετομηχανή με τα χεράκια σου.

Πασχαλινή κουφετομηχανή  Ιδέες για Πασχαλινή Διακόσμηση Σπιτιού

Πασχαλινό αυγό με μπόα σε κουτί

Τέλος, αν σου αρέσει κάθε τι εντυπωσιακό, glam και πρωτότυπο τότε έχουμε για σένα την τέλεια πασχαλινή πρόταση. Διάλεξε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ ή από χαρτόνι και ξεκίνα να κολλάς πάνω του μπόες στις αποχρώσεις που θέλεις. Αφού καλύψεις όλη την επιφάνεια πρόσθεσε γιρλάντες από πέρλες. Όταν τελειώσεις τοποθέτησε την δημιουργία σου σε κουτιά σύνθεσης στις ανάλογες αποχρώσεις και θέμα. Είναι ιδανικό και για πασχαλινό δώρο.

Πασχαλινό αυγό με μπόα σε κουτί

Το Πάσχα είναι μια τέλεια εποχή για να συνδυάσεις τα έντονα χρώματα με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Δημιούργησε μια πανέμορφη πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού με απλά υλικά και εντυπωσίασε τους πάντες!

 

[print_link]