χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού ιδέες

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Σπιτιού: Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτοι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί. Το σπίτι είναι η φωλιά του καθένα από μας. Εκεί θα χαλαρώσεις, θα φας με την οικογένεια σου, εκεί θα υποδεχθείς τους καλεσμένους σου. Γιατί, λοιπόν, να μη στολίσουμε από άκρη σε άκρη το σπίτι μας; Μην το σκέφτεσαι! Σου ετοιμάσαμε μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού ώστε να πάρεις έμπνευση και να δημιουργήσεις!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις τη διακόσμηση για τα Χριστούγεννα 2020 είναι να επιλέξεις τη χρωματική ή θεματική παλέτα που θέλεις να κινηθείς για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού. Μην ξεχνάς, οτι το σαλόνι είναι το κέντρο του σπιτιού, εκεί θα υποδεχθείς τους φίλους σου και θα περάσεις τον περισσότερο χρόνο με την οικογένεια σου.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πρωταγωνιστής της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σπιτιού είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Βάλε το δέντρο σου σε ένα εμφανές σημείο και συνδύασε τα στολίδια και τις χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες ή άθραυστες μπάλες, σε περίπτωση που έχεις μικρά παιδιά, με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού. Μονομιάς θα δώσεις την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη ζεστασιά στο σαλόνι σου. Και μην ξεχνάς, οι χρωματικοί συνδυασμοί και οι ιδέες για στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι άπειροι, οπότε άσε τη φαντασία σου ελεύθερη!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χριστουγεννιάτικος στολισμός παραθύρων

Τα παράθυρα είναι το ίδιο σημαντικά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Ψέκασε τα με σπρέι πάγου ή κόλλησε χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα. Εναλλακτικά μπορείς να διακοσμήσεις DIY χριστουγεννιάτικες γιρλάντες που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου. μια άλλη ιδέα είναι χριστουγεννιάτικα στεφάνια ή φωτάκια.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός παραθύρων

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού παίζει εξίσου πρωταγωνιστικό ρόλο. Για αυτό διάλεξε πρωτότυπα υλικά για στολισμό τραπεζιού και φτιάξε μόνη σου φαντασμαγορικά centerpieces που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου. Εταζέρες με γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες και χιόνι, καμπάνες με χριστουγεννιάτικα ζώα και ρουστίκ centerpiece με χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι μόνο μερικές ιδέες. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα φαντασμαγορικό!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Αν είσαι από τους τυχερούς που διαθέτουν τζάκι στο σπίτι τους σου έχουμε μερικές συναρπαστικές ιδέες για να το αναδείξεις φτιάχνοντας μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού. Επίλεξε χριστουγεννιάτικες φιγούρες ή ζώα και συνδύασε τα με χριστουγεννιάτικες μπάλες. Μια άλλη πρόταση είναι να το διακοσμήσεις με γιρλάντες και να προσθέσεις μερικά λαμπάκια. Αν πάλι σου αρέσει η πιο κλασική διακόσμηση θα σου προτείναμε χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφους. Τέλος, τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια ταιριάζουν πάντα και παντού γιατί όχι και στο τζάκι σου;

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας

Και όταν μιλάμε για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού, δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας. Άλλωστε τα Χριστούγεννα, περνάμε και εκεί αρκετό χρόνο, ετοιμάζοντας τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα φαγητά και τις μυρωδάτες γιορτινές λιχουδιές! Κρέμασε στα ντουλάπια σου γιρλάντες, λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δέσε περίτεχνα στις καρέκλες σου χριστουγεννιάτικες κορδέλες και πρόσθεσε μερικά χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια. Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα, γιατί να μη βάλεις και στην κουζίνα σου μικρά διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα δέντρα; Μια φρέσκια ιδέα για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2019 είναι να κρεμάσεις αστέρια κρεμαστά σε διάφορα μεγέθη από το φωτιστικό. Σαν τελείωμα επίλεξε χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντηλα, πετσέτες κ.α. που θα αναδείξουν σίγουρα τον στολισμό σου.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας

Χριστουγεννιάτικος στολισμός υπνοδωματίου

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση υπνοδωματίου θα μετατρέψει το χώρο σου σε μια ζεστή γωνίτσα. Διάλεξε χριστουγεννιάτικα καλύμματα και ριχτάρια που θα συνδυάσεις με αντίστοιχα χριστουγεννιάτικα μαξιλαράκια. Στόλισε τα παράθυρα ή το προσκέφαλο του κρεβατιού και τις μπαλκονόπορτες σου με χειροποίητες γιρλάντες και συνδύασε τις με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα λουλούδια ή ακόμα και μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια στο κομοδίνο σου. Εναλλακτικά, αυτό που θα σου προτείναμε είναι τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια Lemax ή άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως ζωάκια. Αν, μάλιστα πρόκειται για παιδικό δωμάτιο, στόλισε το με κάλτσες και σκούφους ή χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για παιδιά.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός υπνοδωματίου

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού

Και αφού έχεις στολίσει ολόκληρο το σπίτι δεν μπορείς να αφήσεις γυμνό το μπαλκόνι, τη βεράντα ή το κήπο σου. Φτιάξε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού στα κάγκελα με λαμπάκια, γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα κουδούνια ή χριστουγεννιάτικες μπάλες. Αν πάλι έχεις αρκετό χώρο μπορείς να προσθέσεις και χριστουγεννιάτικα δέντρα για εξωτερικούς χώρους, φτιάχνοντας ένα μικρό χριστουγεννιάτικο παράδεισο.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπαλκονιού

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας

Τέλος, σου έχει μείνει η εξώπορτα του σπιτιού σου. Μην την αφήσουμε αστόλιστη! Η κλασική επιλογή είναι να φτιάξεις DIY χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Ωστόσο υπάρχουν πολλές επιλογές για να ξεχωρίσεις στη γειτονιά σου. Κάνε την πόρτα σου να μοιάζει με ένα τεράστιο δώρο με κορδέλες ή υφάσματα σε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις. Άλλη μια ωραία ιδέα που συγκαταλέγεται στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικών χώρων είναι οι κάλτσες του Άγιου Βασίλη γεμισμένες με κουκουνάρια, κλαριά από έλατο και γκι. Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο φαντασμαγορικό βάλε στην είσοδο σου μεγάλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες σε συνδυασμό με φανάρια σε διάφορα μεγέθη ή γέμισε την είσοδο σου με ψεύτικα δώρα.

xristougenniatiki diakosmisi exoportas

Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε ακόμα πιο δημιουργική. Φτιάξε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε όλο σου το σπίτι και απόλαυσε την με φίλους και συγγενείς. Ζήστε μαζί την κάθε στιγμή και χτίστε όμορφες και γλυκές αναμνήσεις.

[print_link]